fredag, september 08, 2006

Folkpartiet försökte stjäla valet

Om det ens finns ett uns av sanning i TV4:s avslöjande i kvällens sändning, innebär det att Lars Leijonborg fullständigt förbrukat sitt förtroende. Folkpartiet har lagt upp en hemsida, Valfeber.se, som av allt att döma bland annat bygger på information som erhållits genom dataintrånget. Man skröt om hur bra man var på att förutse socialdemokratins drag - undra på det!

Om uppgifterna stämmer, innebär det att folkpartiet och sannolikt också alliansens valrörelse byggde på att man visste hur den socialdemokratiska strategin såg ut ända sedan tidigt i våras. Man har hela tiden utformat sin kampanj och sina förslag för att hindra socialdemokratin från att få genomslag. Och den information man använt för att göra det på är tillkommen genom vad som förefaller vara brottsliga handlingar.

Det finns inga skäl längre att hålla tillbaka orden för vad folkpartiet gjort. Folkpartiet har försökt stjäla valet från väljarna. De har genom illegal verksamhet tillskansat sig hemliga uppgifter om sina politiska motståndare, de har fuskat och bedragit det svenska folket. Det förtjänar noll och ingen respekt, det förtjänar bara djupt förakt.

Föraktet blir desto större eftersom hela alliansens valbudskap har handlat om att inte prata sakfrågor - något Staffan Landin skrivit om. Man har sett till att lägga sig oerhört nära socialdemokratins politiska förslag för att få valrörelsen att handla om "socialdemokratisk maktfullkomlighet". Man har i otaliga utspel angripit socialdemokratin för att ha en maktfullkomlighetskultur, för att sätta makten framför allt.

Men i praktisk handling visar det sig vara folkpartiet som låter makten komma före allt. Om uppgifterna i TV4:s reportage stämmer, har de har inte dragit sig från att försöka stjäla valet från väljarna. I kväll förtjänar folkpartiet ett djupt, djupt förakt.

18 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Sossarna läcker ut skandal direkt efter Alliansens konvent, check...
Sossarna läcker ut skandal direkt efter Hägglunds tv-framträdande, check...
Sossarna läcker ut skandal direkt efter Reinfeldts tv-framträdande, check...
Sossarna läcker ut skandal direkt efter radiodebatten mellan Reinfeldt och Persson, check...

Tror du att det finns någon människa i Sverige som ännu inte fattat att det är planerat/planterat av (s) från första början?

Ni kan inte vinna på er politik, då tar ni till andra metoder, för Makten är ju er.

"Makten framför allt" heter boken om Göran Persson, det visar sig sannare och sannare...

Ulf Bjereld sa...

Per Hagwalls konspirationsteori är ju riktigt rolig - skoj med folk som har humor!

Men Peter: Var varsam med orden, så att din egen självtillräcklighet i kritiken inte blir lika stor som den som sänkte folkpartiet.

Attila sa...

Jag tror att den s.k. konspirationsteorin inte är så konspiratorisk.

Ida Andrén sa...

Per Hagwall: :-D

Fast jag saknar Aera 51 och små gröna gubbar från Yttre Rymden. Visst går det att klämma in ett UFO oxå? Bara ett litet, litet ett. :-)

Lennart Regebro sa...

Ja, men bygger den siten då verkligen på sån information? Är inte den mesta sånt vilket fjortis som helst kan liksta ut att sossarna skall säga, eftersom dom ALLTID säger det? :)

Jag menar.. jag reagerade då inte över sajten när jag såg den innan, och tänkte inte "oj hur visste om det?"...

Peter Gustavsson sa...

Per Hagwall: Det som rullas upp just nu är inte en "skandal" vilken som helst, det handlar om att folkpartiet med brottsliga medel tillskansat sig information om sin politiska motståndare, som man använt för att vinna fördelar i valrörelsen. Det är ett försök att stjäla valet.

Lennart Regebro: Jag håller med om att det mesta på siten är fjortisaktigt, men "spådomarna" är det inte. Jag delar Lena Mellins bedömning, se http://www.aftonbladet.se/vss/val2006/story/0,2789,884732,00.html.

Lennart Regebro sa...

Eftersom hela sajten är mest spådomar så var det ju lite av ett icke-svar.

Ett problem är att det inte på sajten står när man förutspådde saken ochg när det skedde. En del var där från början. Man "förutspår" t ex anonyma förtalskampanjer, men dom hade ju redan hänt när sajten skapades, så det är ju ingen förutspåelse alls...

Så det du får göra är att peka på saker som fp *enbart* hade kunnat förutspå om dom hade fått det från sossarna. Att som du hittils gör bara mumla om saken är inte seriöst.

skeptikern sa...

För det första: låt det juridiska systemet döma de som gjort sig skyldiga till brott.

För det andra: jag tycker det är konstigt att stå och gasta om att sossarnas valstrategi blivit snodd mitt framför deras ögon när jag hittills inte sett någon direkt valstrategi eller -kampanj från sossarna. Om man då inte räknar med att de gnäller om att allt blir sämre om inte de får makten - men det är ju knappast något lysande kampanjmaterial. Vad vill sossarna? Ingen vet. Ingen kommer att få veta det heller. Det enda man vet är att allt kommer att bli jättedåligt om sossarna inte får styra. Lysande valkampanj. Verkligen detaljerad och chockerande att någon vill sno denna raffinerade strategi.

Per Hagwall sa...

Ulf: Tackar, jag har ju läst dina läroböcker.

Ida: Du kommer inte åt mig med dina psykstrålar, jag har ett aluminiumtält ovanför sängen, mwahahahaha!!!11!!1oneoneone

Jag menar inte att sossarna har fabricerat dataintrånget, det var bara en bonus. Deras övertydliga strategi har varit att basunera ut "skandaler" så fort Alliansen fått positiv mediebevakning. Det enda som varit en riktig affär är dataintrånget (och det är inte helt smickrande för socialdemokraterna själva), resten har varit skitsaker som händer hundratals gånger i varje valrörelse men som inget tyckt att man behövt bry sig om förut (det händer på andra sidan också, t ex tjafset om varulvsbilderna, men där var det media som var drivande, moderaterna slog inte på stora trumman om hur våldtagna de var).

Alltså; de enskilda "skandalerna" var inte tillverkade av (s), däremot var de förstorade och nogrannt släppta för att få maximal medieverkan.

Vad gäller sajten Valfeber - om de hade haft tillgång till hemlig information borde de ha träffat mer än 13% rätt...

Ida Andrén sa...

För den som, likt t ex Per Hagwall, gått på Alliansens offermyt om att (s) skulle ha känt till dataintrången en längre tid, eller att valet av publiceringsdatum skulle vara motiverat av att störa Fredrik Reinfeldts framträdande i TV, eller något annat i samma konspirationsteoretiska stil, rekommenderar jag en läsning av
DI-reporterns egen redogörelse för hela händelseförloppet.

Per Hagwall sa...

Ida, att Expressen-Niklas' (som kände till saken redan i mars) bevisligen mycket nära polare Sjöshult säger att han fått uppgifterna av en, typ, "okänd upprörd folkpartist" ett par veckor före valet betyder i bevishänseende... exakt ingenting.

För offermyt, se Marita - "det kändes som en statskupp", "jag är ett våldtäktsoffer" - Ulvskog.

Kraxpelax sa...

Stöd den modiga Sakine Madon mot den svenska Fegheten! Försvara yttrandefriheten!

Citytidningen visar sedvanligt svensk feghet och ryggradslöshet. Sveriges makthavare kan inte ens STAVA till begrepp som heder och värdighet. De är ryggradslösa kräk.

Jag tillägger att Olof Palme troligen mördades av ett kurdiskt kommando i iransk tjänst med understöd av stasi. Dessa mördade även cats falck, lena gräns, carl algernon, Claes-Ulrik Winbergh med fru och Hilding eek. Hans Holmér var på rätt spår. Jag riskerar själv livet genom att avslöja det här, men jag är personligen trött på livet, beredd att dö och därför totalt orädd.

Avslöja vidare de förfärliga Kissdemokraterna med Judas Hägglund i spetsen och deras planer på att riva upp alla sjukpensioner: en LÅNGT värre skandal en folkpartiets enfaldiga busande med webspionage.

Ut med Fredrik Scheissfeldt, Mårran Elaksson, Lars Löijanburk och Judas Hägglund! Borgarnas falskspel och klasskrig mot de fattiga och sjuka måste avslöjas.

De vill ju FÖRSÄMRA för de arbetslösa - som medel mot arbetslösheten! Och "rehabilitera" de sjuka -till arbetslöshet! I ett läge när svensk ekonomi gårsom tåget!! Ondskefullt och förljuget! - Om det är så fiiiint att arbeta - inge utanförskapå sånt - vafför ska man då ha lön? Då borde man ju BETALA för att jobba ju! Nä smällfeta aktieägare och bonusdirrar som vältrar sig i lyx utan att göra ett skit, DERAS arbetslöshet kan man gott bota i stället.

Vämjeliga hycklare är vad de är! Stöd de rödgröna i valet: hellre kolera än pest!

Peter Gustavsson sa...

Citat Lars Leijonborg:

"Jag är rätt luttrad, men är ändå förvånad över att vi tre dagar senare redan kan bocka av flera av de förutsedda tecknen på valfeber i Rosenbad.

På www.valfeber.se förutsågs det i söndags att socialdemokraterna skulle lova gratis dagis. Idag kom det löftet från Annika Billström, finansborgarrådet i Stockholm.

På www.valfeber.se gissas det att socialdemokraterna ska komma med nya projekt och nya skattemiljoner för att visa dådkraft mot integrationsmisslyckandet. I måndags presenterade integrationsminister Jens Orback ”integrationsmiljarden”.

I söndags skrevs det på www.valfeber.se att socialdemokraterna lär föreslå sänkt fastighetsskatt. I Svenska Dagbladet idag uppges att just ett sådant löfte kommer från finansminister Pär Nuder."

Se http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/ListPage____35577.aspx

Per Hagwall sa...

Man behöver inte vara raketfysiker för att gissa sig till löftena om gratis dagis och sänkt fastighetsskatt.

Två av tre var riktiga no-brainers, och gör man dussintals förutsägelser så träffar man rätt på någon

Peter, tycker du inte att folkpartiet borde ha prickat rätt på mer än 13% om de hade tillgång till hemlig förhandsinformation?

Ida Andrén sa...

Det fortsätter att komma intressanta och motbjudande uppgifter om Allianspolitikernas spionage. Helle Klein bloggar om saken. Johan Jakobsson förefaller, av allt att döma, ha samma typ av moral som Richard M Nixon. Kanske i och för sig inte ägnat att förvåna; Jakobsson anses ju allmänt vara hjärnan bakom folkpartiets bruna rasiststrategi.

Petter sa...

Peter Gustavsson försöker naturligtvis dra in hela alliansen i folpartiet. Då är det väl inte mer än rätt att dra in alla sossar i Björn Rosengrens Tabu besök. Förresten, vem var den där nära vännen Rosengren gick dit med som aldrig avslöjades. Vet bara att Göran Persson inför sin senaste svensexa bad Björn anordna den med kommentaren "Det är Björn, man vet aldrig vad som händer."

Ida Andrén sa...

Även socialdemokraternas partisekreterare drar nu slutsatsen att Leijonborg helt enkelt ljuger.

Det alliansparti som har gormat mest om moral och hårdare tag är det parti som visar sig ha moral som en soppåse. Folkpartiet - gör vad som helst för makt.

Petter Hedberg sa...

Ida, bara så att vi är på det klara med det här.
Du skämtar när du skriver "ÄVEN socialdemokraternas partisekreterare". Menar du att du är förvånad över att sveriges mest ordbajsande politiker häver ut sig just detta.Hon hade ju knappt hunnit jämföra sig själv med ett våldtäktsoffer innan hon drog vidare. Var det hon som startade Feministas?