måndag, september 11, 2006

Gör Uppsala till Sveriges bästa sommarstad

Detta pressmeddelande har precis gått ut. Välkommen att lyssna på oss klockan 16.00 på Stora Torget!

Unga s-kandidater vill göra Uppsala till Sveriges bästa sommarstad
Tio unga s-kandidater till kommunfullmäktige går i dag samman i ett gemensamt krav - Uppsala ska bli Sveriges bästa sommarstad. De gör en gemensam, "somrig" manifestation vid socialdemokraternas valstuga på Stora Torget klockan 16.00.

De tio kandidaterna, varav tre sitter i fullmäktige i dag och ytterligare fem blir invalda som ersättare om socialdemokraterna får samma antal mandat som vid förra valet, kommer att lägga en gemensam motion i frågan i kommunfullmäktige. Bland förslagsställarna återfinns socialdemokraternas blivande gruppledare i både kultur- och fritidsnämnden.

- Vi vill att folk ska komma till Uppsala på sommaren, inte åka härifrån. Det ger fler sommarjobb för unga människor och gör Uppsala till en roligare stad att bo och leva i, säger Kristina Persdotter.

- Vi vill ha en citybadstrand i Uppsala, precis som den som redan finns i Paris och många länder i Sydamerika. Man ska inte behöva resa långt för att bada - centrum ska fyllas med badande och skrattande ungdomar, säger Anna Ardin.

- För att locka människor från när och fjärran till sommar-Uppsala behöver vi mer musik och festivaler, satsa mer på turismen, bygga en citybadstrand och få till stånd fler uteserveringar, säger Peter Gustavsson.

UTTALANDE
Uppsala ska bli Sveriges bästa sommarstad

Sommaren håller precis på att lämna oss för den här gången. Men när sommaren gör intåg i Uppsala i framtiden ska Uppsalaborna inte känna att de vill lämna staden. Uppsalas unga socialdemokrater har långtgående planer på att göra Uppsala till Sveriges bästa sommarstad.

De som har råd sticker från Uppsala under sommaren. En bra sommar har blivit en fråga om att ha bra med pengar. Så får det inte vara!

De som inte har råd med semester långt bort eller har sommarhus vid havet ska kommande somrar kunna stanna i Sveriges bästa sommarstad och deras barn ska kunna bada vid citystranden vid Fyrisån.

När de unga socialdemokraternas idéer förverkligats så ska Uppsala inte bara vara Sveriges bästa sommarstad, det ska också vara en sommarjobbstät stad. Det ska finnas gott om bra arbetsplatser med schyssta arbetsvillkor för skolelever och studenter under sommarlovet.

Människor ska vilja vallfärda från alla Sveriges och världens hörn till Uppsala. Hit ska turisterna komma för att besöka alla Upplands och Uppsalas kulturskatter. Turister betyder sommarjobbstillfällen.

Uppsala ska krylla av restauranger och kaféer med uteserveringar som ger Uppsalas ungdomar möjlighet till sommarjobb. Musik, festivaler och andra kulturhändelser ska locka människor från när och fjärran till sommar-Uppsala.

Vi vill rena Fyrisån så att det återigen går att bada där. En sandstrand ska anläggas, förslagsvis i Stadsparken. Uppsalas centrum ska fyllas med badande och skrattande barn och ungdomar.

Det första vi unga socialdemokrater kommer att göra i kommunfullmäktige efter valet är att skriva en gemensam motion som ska leda fram till att göra Uppsala till Sveriges bästa sommarstad.

Peter Gustavsson
Kristina Persdotter
Anna Ardin
Erik Pelling
Elnaz Alizadeh
Anna Wirmark
Caroline Andersson
Patrik Kjellin
Marta Axner
Johanna Gesteby Tsokas

Unga s-kandidater till Uppsala kommunfullmäktige

3 kommentarer:

Peter Björkman sa...

Kul! Vederkvickande och bra inlägg...

Anonym sa...

Utvecklingen på kandidatfronten verkar vara positiv jämfört med förra valet, försiktigt uttryckt. Man får gratulera. Finns listorna tillgängliga i elektronisk form?

Daniel Lundgren

Peter Gustavsson sa...

Hej Daniel! Listan hittar du på http://www.s-info.se/region/various.asp?id=151&navi=2&page=5953