torsdag, september 07, 2006

Nu duger det att prata sakfrågor

Staffan Landin ger en mycket intressant kommentar till Leijongate:
Denna valrörelse har hela tiden handlat om MAKT, vem ska styra landet, vem har man mest förtroende för. Det är inte bara en sidas fel att valrörelsen hamnat där, men de fyra borgerliga partierna bär en stor del av den skulden.

Hela året har ju "alliansens" taktik gått ut på precis detta, att inte prata sakfrågor utan istället fokusera på (s) dåliga moral, påstådda svågerpolitik och alla affärer. Man har anpassat politiken så man tycker samma sak som (s) fast vill göra det lite bättre och har styrt valet att enbart handla om maktskifte, vem eller vilka har DU störst förtroende för?

Nu slår det tillbaka på dem själva.

Apropå sakfrågor var Persson mycket skarp i gårdagens duell. Han klargjorde skillnaderna i politiken. Socialdemokratin vill att den som råkar ut för sjukdom och arbetslöshet ska vara trygg, och vi vill att vården fördelas efter behov och inte efter plånbokens tjocklek. Låt oss fortsätta klargöra dessa skillnader, så vinner vi detta val.

Ser också att Tony Blair äntligen deklarerat att han ska avgå. Inte en dag för tidigt - det är det enda som kan rädda Storbritannien från en konservativ valseger i nästa val. Klang och jubel!

Inga kommentarer: