onsdag, september 06, 2006

Reinfeldt attackerar brottsoffret

Har inte tid att skriva ett längre inlägg om dagens bisarra utspel från Fredrik Reinfeldt, så jag citerar Ida Andréns kommentar från mitt förra inlägg i stället:
Nu har så Reinfeldt krupit ut från den sten varunder han legat ett par dygn. Tydligen tog det såpass lång tid att komma fram till att (m)-kanskliets personal inte på ett tydligt sätt kan knytas till folkpartisternas brottslighet.

Och han håller verkligen Alliansstilen; följer mallen för skickliga advokater i många rättegångar - attackera brottsoffret!

Inte ett ord om "hårdare tag" eller att "brottslingar skall sitta inne" eller ens en antydan till ursäkt. Nej, mittåt: borgerliga politikers brottslighet är förstås socialdemokraternas fel.

Reinfeldt är trött på Marita Ulvskog (!) och han har känt "i magen och hjärtat att nu är det nog" med brottsoffrets ilska och frustration. Sossarna skall hålla käften och borgerligheten skall ostört få fortsätta sitt planerade Machtübernahme.

Jag trodde inte det kunde bli mycket värre efter att ha sett Jakobsson och Leijonborg slingra sig som maskar undan allt ansvar. Men Reinfeldts agerande får mig att vilja kräkas!
By the way - om Ekots uppgifter att LUF hackat sig in på Skaraborgs socialdemokratiska partidistrikts trådlösa nätverk stämmer, är offrets "fel" att ha ett nätverk utan brandvägg. "Leijongate" blir bara värre och värre. Jag förstår att folkpartister är besvikna.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Endast en mansgris har så lågt civilkurage att han försvarar ulvskogs jämförelse mellan dataintrång och våldtäkt. Ytterliggare ett lågvattenmärke i enpartistaten.

Peter Gustavsson sa...

Om du lyssnar på vad Ulvskog sade märker du att hon inte pratade om brottet i sig utan om hur man ser på brottsoffret. Märkligt hur borgerligheten plötsligt börjar ta brottslingar i försvar, när det är socialdemokrater man spionerar på.

Petter Hedberg sa...

Ulvskog jämförde Lejonborg med en våldtäktsman. Det är iofs inte förvånande eftersom det var från Ulvskogs bas på Sveavägen som s mejlade ut lögner om Reinfeldt, men den här gången är det en viss skilnad. Den här gången kränker socialdemokraterna i sin maktfullkomlighet alla som blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Det är inget annat än ryggradslöst.

Ida Andrén sa...

Petter: Rikta istället dina bittra ord om "kränker" och "maktfullkomlighet" mot dem som har begått brott; brott mot ett annat parti och brott mot hela den demokratiska processen.

Men det är tydligen anbefalld Allianstaktik att nu när brottsligheten har avslöjats så skall man göra allt för att smutskasta offren för Allianspolitikernas brott.

Hyckleriet i Alliansens tal om "ansvar" och "hårdare tag" är makalöst.

DET är däremot ryggradslöst.

Petter sa...

Nej Ida. Orden riktas till den som tar sig rätten att jämföra sig med ett våldtäktsoffer.Om du känner någon som råkat ut för det så skulle du nog fatta det omoraliska i det med. Låt oss inte glömma att det som hänt är ett dataintrång.

Att sedan höra Persson prata om att han är äcklad. Ja vad skall man säga åt hyckleriet. Han får väl be Rosengren ta med honom till Tabu. Rosengren har ju bevisligen varit där innan med en mycket nära vän.En vän som av någon anledning aldrig namngavs i media.

Ida Andrén sa...

Ja Petter: Det som har hänt är ett olaga dataintrång, BrB 4 kap 9c §. Låt oss, som du säger, inte glömma detta.

OCH

Nej Petter: Problemet i sammanhanget är inte hur Marita Ulvskog, i sin upprördhet över att ha blivit utsatt för brott och lögner, väljer att formulera sin känsla av svek och kränkning. Problemet är att Allianspolitiker har begått brott och att Alliansens ledande politiker vägrar ta ansvar för brottsligheten. Det är ett problem och ett svaghetstecken för den svenska demokratin.

Petter sa...

Okej så du vill tala om brottslighet. Okej Ida. Nu bad du faktiskt om det.

Anna Sjödin: Anklagad för grov misshandel och våld mot tjänsteman

Lars Danielsson: Anklagad för att ha ljugit under KU förhören.

Reepalu: Misstänkt för mutbrott.

Göran Persson: Åtsidosättande av lagstadgade byggnadsregler.

Mona Sahlin: Användande av oskattad bil med körförbud.

SSU-Kronoberg: Anklagade för bedrägeri.

Vill du att jag skall fortsätta................

Ida Andrén sa...

Petter har visserligen fel på i stort sett varje punkt ovan (Anna Sjödin är inte anklagad för grov misshandel, det är inte ett brott att ljuga inför KU, Reepalu och SSU-Kronoberg är inte misstänkta för brott etc) men låt oss för en stund bortse från att Petter lättvindigt anklagar folk för brott utan att ha faktastöd för det

(Fast var det förresten inte det den s k mejlmannen gjorde mot Reinfeldt? Brukar Petter månne skicka anonyma mejl med de här felaktiga påståendena? Hur som helst rekommenderar jag dig att sluta omedelbart Petter! Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, begår nämligen brottet förtal, BrB 5 kap 1 §. Nåväl, skit samma i det just nu.)

Om flera personer tillsammans och i samråd har begått brott är det väl alldeles utmärkt att vederbörande ställs till ansvar och tvingas ta ansvar. Men det ansvarstagandet är också vad som har lyst med sin frånvaro under hela denna smutsiga affär med Allianspolitikernas dataintrång. Den s k Alliansen har pepprat oss i flera år med klatschiga fraser om "hårdare tag" och "brottslingar skall sitta inne", folk som ser underliga ut skall språktestas, bidragsfusk är värre än digerdöden, det skall vara ordningsbetyg i skolan från lågstadiet, Ordnung Muss Sein och fan och hans mormor skall slå varenda jäkel som inte marscherar i raka led. Man skulle alltså kunna ha förväntat sig just ett rakryggat ansvarstagande från bl a Leijonborg och Reinfeldt när allianspolitiker visar sig vara brottsliga.

Men nej… I DN för några månader sedan skrev Lars Leijonborg att ”behovet av ett nytt, mindre korrumperat ledarskap kan bli ett av de starkaste argumenten att välja alliansen”. När han ställde upp sina etiska budord pågick dataintrånget. Och partiledningen visste om det. Hyckleri och ryggradslöshet är orden. Borgerlig brottslighet skall till varje pris ursäktas och nedtonas. Man vrider sig som maskar i medialjuset (Jakobsson och Leijonborg) men vägrar ta ansvar t o m när man avgår. Och som lök på laxen så tar sig Reinfeldt rätten att ge sig på brottsoffret.

Så åter igen: Problemet i sammanhanget är inte hur Marita Ulvskog, i sin upprördhet över att ha blivit utsatt för brott och lögner, väljer att formulera sin känsla av svek och kränkning. Problemet ÄR att Allianspolitiker har begått brott och att Alliansens ledande politiker vägrar ta ansvar för brottsligheten. Det ÄR ett problem och ett svaghetstecken för den svenska demokratin.

Petter sa...

Ida, det är sorgligt att se att vänstern i sitt seperata försök att försvara sig, inte vågar ta avstånd från Anna Sjödins utfall.
Men du har rätt i att, den korrekta termen är att hon väntar på rättegång efter att ha dels stulit en väktares bricka, dels misshandlat honom (enligt säkerhetsvakten), och dels ropat rasistiska tillrop till honom.

I vlaet mellan enn försupen ungdomsförbundare, och en väktare väljer S att tiga så mycket som möjligt i skydd av Leif Silbersky som lyckats få rättegången till efter valet. Det är beklämmande att Ida inte tar avstånd från Anna Sjödins beteende.

Låt mig bara hoppas att det inte har med väktarens hudfärg att göra.

Petter sa...

Ida Andrén har även fel vad gäller liknelsen med mejlmannen. Jag hänvisade till väldigt konkreta fall där de nämna antingen väntar på rättegång eller nyss har figurerat i rättegång.När det kommer till SSU. Det vi vet är att SSU Kronobeg sökte bidrag för 436 medlemmar, när antalet var 78. Det kunde inte bevisas att de gjort detta avsiktligt, alternativet är att de faktiskt inte ser skillnaden mellan dessa siffror. Med tanke på att Ida Andrén till och med försvarar att Danielsson ljugit inför KU och därmed orsakat anhöriga till Tsunamin större lidanden så kan väl den socialdemokratiska etiken inte förklaras med annat än "Makten till varje pris".

Så länge Ida Andrén inte öppet kan ta avstånd från Anna Sjödins agerande, Lars Danielssons lögn inför KU och SSU´s felaktiga rapportering av medlemmar så finner jag den här diskussionen avslutad.

Det är bara att markera var du står Ida.

Anonym sa...

Har du Petter "hål i huve't" som vi brukar säga, eller har du andra värre problem? Du borde ju söka hjälp.

Petter sa...

Anonymous visar verkligen sina brist på argument då han inte kan svara på annat sätt än att säga "hål i huvet". Anynomous vågar inte heller stå för sina ord med namn. Det kommer han göra först när han blir tillräckligt modig och skaffat sig en ryggrad.

Det kommer förmodligen aldrig att ske

umu sa...

Seriously, Petter, när man har sjunkit så lågt som du gör i dina inlägg är det dags att lägga av. Lägg av eller sök hjälp, som anonymous föreslår.

Petter sa...

Umu, är ytterliggare ett barn i raden av ungar som inte vågar argumentera, utan kör med dadda argument. Kaka söker maka säger man.

umu sa...

Kaka söker maka säger man.

-----------------------

Trampar vatten...

Petter sa...

No further questions your honor.