onsdag, april 05, 2006

Jag blir (s) gruppledare i kulturnämnden

Som synes här blir jag socialdemokraternas gruppledare i kulturnämnden. Om detta innebär att jag också blir ordförande i kulturnämnden beror på valutgången.

Detta känns naturligtvis väldigt hedrande men det är också ett stort ansvar. Uppsala är en stad med ett stort och aktivt kulturliv inte minst med alla våra bibliotek som ger tiotusentals uppsalabor glädje och bildning. Folkbiblioteket är för mig socialismens själva idé - vi äger och betalar det gemensamt, och alla har fri tillgång till kunskapen. Att bevara och bygga ut folkbiblioteken och stärka folkbildningen är bland det viktigaste vi kan göra för att minska klyftorna i kunskapssamhället. Alla ska med - så enkelt är det.

Under kommande mandatperiod kommer även en ny stor kultursatsning att invigas i staden - Uppsala Konsert och Kongress. Det kommer att stå vid Vaksala Torg och ge möjlighet till ett än rikare kulturliv inte minst i de östra delarna av stadskärnan som eftersatts i många år. Det känns bra att tillhöra ett parti som ser till att Uppsala växer och utvecklas med fler bostäder, fler äldre- och barnomsorgsplatser, nytt resecentrum, ny E4, Bärbyled etapp 3 och Uppsala Konsert och Kongress. Långbänkarnas tid är över i Uppsala - nu bygger vi framtiden!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Very nice! I found a place where you can
make some nice extra cash secret shopping. Just go to the site below
and put in your zip to see what's available in your area.
I made over $900 last month having fun!
make extra money

Johan Sjölander sa...

Grattis, till både dig och till Uppsalas kultur.

Elin sa...

Sannerligen nya tider! :-)