onsdag, september 27, 2006

Röda Kvarngärdet visar vägen

Mitt i all valutvärdering har jag glömt att nämna att jag blivit invald som ersättare i Uppsala kommunfullmäktige. Jag kommer också att bli gruppledare för socialdemokraterna i Kulturnämnden. Jag kommer att bedriva en aktiv oppositionspolitik för att hålla tillbaka systemskiftet i Uppsala - var så säker.

Mitt valdistrikt - Södra Kvarngärdet - är det enda distrikt i Uppsala där något parti fick mer än hälften av rösterna. Socialdemokraternas ökning från 44 till 51 procent hänger samman med ett träget arbete. Vi har producerat en lokal folder, knackat dörr två gånger, genomfört ett öppet möte, affischerat i trappuppgångarna och i allmänhet varit synliga på området.

Liknande saker har hänt på andra ställen där vi bedrivit aktiv kampanj, exempelvis Norra Gottsunda och Västra Gottsunda. Jag är övertygad om att aktivt kampanjarbete minskat tappet i områden som Stenhagen-Herrängen, Västra Gränby och Södra Sävja.

Kan vi åstadkomma detta på en månads valrörelse, vad kan vi då inte göra på fyra års aktivt folkrörelsearbete?

4 kommentarer:

fredrik sa...

Vilket schysst resultat för södra Kvarngärdet. Grattis. Lite trist att se att mina barndomskvarter (västra Gränby) gick tillbaka.

Klas Corbelius sa...

Även i min stadsdel Hageby i Norrköping gick partiet framåt, från 61 till 63 procent i den ena valkretsen och från 59,3 till 60,5 i den andra. Anledningen var att partiet funnits där i en månad.

Simon Fors sa...

Så här ska ett valdistrikt se ut! Jag älskar verkligen trakten där jag bor! :-)

(Förresten så är distriktet strax norr om mitt eget inte heller så dåligt...)

Hasse Elektriker sa...

Hej Peter

Kan efter valet konstatera att det i min hemkommun Nässjö inte funnits någon entusiasm för någon borgerlig allians.

Min valkrets: http://www.val.se/val/val2006/slutlig/K/valdistrikt/06/82/0110/roster.html

Däremot har SAFE ökat även i detta val och tagit väljare ifrån oss i kommunalvalet, detta bevisar väl iofs att vi Nässjöbor har hjärtat till vänster och låter oss inte luras av någon borgerlig retorik.

Vad som däremot är skrämmande är SD´s framfart till riksdagsvalet, från att ha fått 120 röster vid förra valet så fick dom 600 denna gång.