onsdag, september 13, 2006

Kan vi nå arbete åt alla i Europa?

Det finns ett liv efter valet också. På måndag ansvarar jag för ett mycket spännande seminarium på ABF-huset i Stockholm - missa det inte!
Kan vi nå arbete åt alla i Europa?

I maj 2000 startade en proteströrelse bland franska ekonomistudenter. Studenterna vände sig mot nationalekonomins konstruktioner av ”modeller” för att förklara verkligheten och mot dominansen för ett enda synsätt på ekonomi – den neoklassiska skolan. Kraven fick snabbt spridning och låg till grund för den rörelse som kommit att kallas för den post-autistiska ekonomin. Ett stort antal post-autistiska texter finns tillgängliga på engelska på www.paecon.net.

Gilles Raveaud var en av initativtagarna till rörelsen, och har varit aktiv i den framgångsrika kampanjen för ett nej i folkomröstningen om EU:s konstitution i Frankrike den 1 juni 2005. Under seminariet beskriver Raveaud den postautistiska rörelsen och ger sin bild av hur Europa kan komma ur massarbetslösheten genom ett annat sätt att se på vår ekonomi.

Måndag 18 september kl 18.00, ABF-huset, Sveavägen 41 • Entré 50 kr
Seminariet hålls på engelska.
Gilles Raveaud är även på Dag Hammarskjöld Foundations "What Next Forum" i Uppsala slott som genomförs under nästa vecka och är helt kostnadsfritt med massor av spännande inbjudna föreläsare. Anmäl dig i dag!

3 kommentarer:

Dan sa...

Du hade en diskussion om arbetslöshet som du verkar ha gett upp efter att ha levererat ett antal självmotsägelser. :)

MVH,
Dan

Peter Gustavsson sa...

Vi är mitt i valrörelsen och jag tyckte inte att diskussionen gav särskilt mycket när den gått runt ett par varv.

Dan sa...

Ok, jag var ute efter att diskutera med en socialdemokrat med intellektuellt djup och ekonomisk analysförmåga. Efter att ha läst din blogg tyckte jag det var värt ett försök.