måndag, september 04, 2006

Makten framför allt för folkpartiets ungdomsförbund

Det var Liberala Ungdomsförbundets pressekreterare som gav sig in på socialdemokraternas interna databas. Pressekreteraren är inte vem som helst, utan den som utformar upplägget med pressutspel och -strategi. Och ingen ska inbilla mig att pressekreteraren inte såg till att moderpartiet fick ta del av valda delar av materialet.

Skandalen gör att Liberala Ungdomsförbundet mister all sin trovärdighet, och en stor skugga faller också på folkpartiet i stort. K G Bergström liknar skandalen vid Watergate - det är som ett inbrott i ett partihögkvarter, fast virtuellt. Bergström menar också att skandalen gör att borgarna tappar ett av sina bästa argument, nämligen den bild de lyckats suggerera fram av en maktfullkomlig och skandalbemängd socialdemokrati. Nu visar det sig att åtminstone Liberala Ungdomsförbundet inte skyr några medel - makten framför allt.

Men egentligen är ju TV4:s undersökning om svenska folkets tandvårdsvanor mer politiskt brännande. Mer än var fjärde person går inte till tandläkaren regelbundet på grund av för höga kostnader. Tandvårdsreformen är oerhört angelägen - mycket viktigare än stora skattesänkningar.

1 kommentar:

Ida Andrén sa...

Ja geezez... Här har (m) och (fp) pepprat oss i flera år med "hårdare tag" och "brottslingar skall sitta inne", folk skall språktestas, det skall vara ordningsbetyg i skolan från lågstadiet, Ordnung Muss Sein och fan och hans mormor skall regera.

Nu ser vi hur mycket det var värt. Maktgalna brottsliga korrupta borgare! Gud hjälpe oss alla om de skall regera landet!!!