måndag, september 18, 2006

Påminnelse - ekonomisk politik från vänster

Arbetet med att utforma ett vänsteralternativ till regeringen Reinfeldts ekonomiska politik börjar redan dag ett. Jag påminner om kvällens seminarium i ABF-huset:

Kan vi nå arbete åt alla i Europa?

I maj 2000 startade en proteströrelse bland franska ekonomistudenter. Studenterna vände sig mot nationalekonomins konstruktioner av ”modeller” för att förklara verkligheten och mot dominansen för ett enda synsätt på ekonomi – den neoklassiska skolan. Kraven fick snabbt spridning och låg till grund för den rörelse som kommit att kallas för den post-autistiska ekonomin. Ett stort antal post-autistiska texter finns tillgängliga på engelska på www.paecon.net.

Gilles Raveaud var en av initativtagarna till rörelsen, och har varit aktiv i den framgångsrika kampanjen för ett nej i folkomröstningen om EU:s konstitution i Frankrike den 1 juni 2005. Under seminariet beskriver Raveaud den postautistiska rörelsen och ger sin bild av hur Europa kan komma ur massarbetslösheten genom ett annat sätt att se på vår ekonomi.

Måndag 18 september kl 18.00, ABF-huset, Sveavägen 41 • Entré 50 kr

Seminariet hålls på engelska.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kör på Peter. Nu mer än någonsin behövs sossar som du för vilka värderingar om jämlikhet fortfarande står i centrum.

Prioriterad uppgift: hitta ny partiledare med bred förankring i rörelsen och med sunda traditionella s-värderingar.

Jag tror hon heter Wanja. Vad tror du?

/Partimedlem

fredrik sa...

Gärna Wanja. Men problemet är att hon inte har en riksdagsplats. Det är svårt att vara oppositonsledare utan det. Ett troligare alternativ tror jag är Ulrica Messing.

Anonym sa...

Maud olofsson hade inte riksdagsplats när hon blev vald till partiledare o det gick ju för dem, men blir ju svårare om det största partiets partiledare inte sitter i riksdagen. Skulle föredra Wanja, ni tror inte att Wallström komemr hem då?

Anders sa...

Vilken gudom offrar man sin förstfödda till för att slippa Margot Wallström (fp) som partiledare för sossarna?

Micke sa...

Post autisisk ekonomi!

Underbart!!


Mer sånt.