lördag, oktober 07, 2006

Media gäspar när Livets Ord får makt i Uppsala

En av Sveriges mest omtalade sekter har just vunnit omfattande politisk makt i min stad, tillika Sveriges fjärde största. Kristdemokraterna i Uppsala tagits över av extremister inför öppen ridå.

Jag har skildrat denna utveckling tidigare, men i dag skriver UNT att det avgående kommunalrådet (kd) i Uppsala Ola Leife lämnar sitt parti. Motiveringen är minst sagt uppseendeväckande:


Det finns en spricka i partiet och jag känner ingen samhörighet med de grupper som moraliserar över människors privatliv och stigmatiserar vissa grupper, säger Ola Leife.

Han pekar bland annat på förekomsten av ett starkt abortmotstånd och inslag av homofobi hos partiföreträdare.

Så som media fungerar tror man ju att de borde tänt till på alla cylindrar på denna historia. Här finns allt - hårda interna konflikter, sexanklagelser och religiös extremism i Ulf Ekmans och Åsa Waldaus kommun.

Några lokalmedier har skildrat utvecklingen. Men inga uppföljningar har skett och riksmedia har inte hakat på. Några månader efter kommunalrådsstriden kunde Alf Svensson gå i förstamajtåg för "rättvis barnomsorg" i Uppsala utan att få några kritiska frågor om Livets Ord, abortmotstånd och homofobi. Nyheten blev i stället att kristdemokraternas tåg samlade fler än sossarna - undra på det när Livets Ord kallat ut hela församlingen! Jämför detta med hur regeringen jagades för att folk inte var på kontoret på annandag jul och hur vänsterpartiet fått löpa gatlopp hela mandatperioden!

Dagens UNT-artikel om att kommunalrådet lämnar partiet och kommer med sensationella anklagelser puffas inte på framsidan och ligger inte ute på nätet. Frågan återstår fortfarande om riksjournalisterna tänker fortsätta underlåta att berätta att den kristna högern nu är med och styr över Uppsala.

Läs vad media skrev om kommunalrådsstriden i kd: Uppsalatidningen är som vanligt bäst, men det är en stor pdf man får ladda ner för att läsa artikeln på sida 5. Radio Uppland och UNT har också skrivit. Läs även Catharina Drougges debattartikel som visar på hur öppet denna hårda strid utkämpades.

3 kommentarer:

Mattias Ericson sa...

Tack för upplysningen. Det här måste så klart spridas vidare!

/Mattias

Klas Corbelius sa...

jag tackar också för tipset och har utvecklat det hela här: http://www.gudsrike.se/2006/10/den-kristna-hgern-fortstter-mobilisera.html

jag har även skickat en något förkortad version till tidningen Broderskap.

Walentine Andersson sa...

Intressant, men tyvärr är det ju så att ingen verkar bry sig alls om hur extremhögern tar sig framåt. På samma sätt som vi blundat för invandrarfientliga partier gör vi det nu med Livets ord och andra sekter.

Det kommer slå tillbaka mot oss senare.