måndag, oktober 09, 2006

Stäng inte in er i riksdagen!

Thage G Peterson skrev en bra artikel i Aftonbladet häromdagen. Den handlar om att inte göra om misstagen från tiden efter valförlusten 1976, att fokusera för mycket på riksdagsarbetet och att inte öppna för en kritisk diskussion om värderingar. Han menar att partiet förlorade valet på att inte prata visioner, jag tror han har helt rätt. Och jag tror han har alldeles rätt om behovet av att reorganisera partiets basorganisation:
Nu måste vi med kraft och med glädje diskutera folkrörelsens ställning och bestydelse i oppositionsarbetet. Vi måste använda oppositionstiden till att satsa på det demokratiska samtalet, till att vara ute och agitera och vinna människorna för socialdemokratin också mellan valen. Vi måste förnya partiorganisationen och skapa bättre relationer mellan Stockholm och gräsrötterna ute i landet.

I lördags stod vi några socialdemokrater på Vaksala Torg i Uppsala och pratade med folk. Det regnade, så uppslutningen på torget var mindre än vanligt, men många kom fram och var pratsugna efter allt som hänt de sista veckorna. Vi värvade två nya medlemmar och förde en diskussion med många fler. Med fler sådana aktiviteter kommer vi tillbaka med besked 2010.

Inga kommentarer: