fredag, oktober 06, 2006

De gamla moderaterna och deras stödpartier

I den nya regeringen har de gamla moderaterna fått en mycket tongivande roll. Carl Bildt blev utrikesminister. Timbrochefen Cecilia Stegö Chilò blev kulturminister - har ordspråket "att sätta bocken som trädgårdsmästare" någonsin varit mer träffande? Moderaterna har halva regeringen och de flesta tunga regeringsposter.

Jag tänker aldrig mer använda uttrycket "alliansen" för att beskriva regeringen. Det är moderaterna som dominerar regeringen. Det är moderaterna och deras stödpartier som regerar Sverige.

Här går du med i motståndsrörelsen. Och hörni på parti't - jag vill att ni gör en knapp med texten "Skyll inte på mig - Jag röstade rött". Jag vill verkligen ha på mig en sådan nu!

10 kommentarer:

hanna sa...

också intressant som fredrik skriver att bildt är ganska fett inblandad i ett företag som har skumma saker för sig i Sudan. var är medias Laila Freivalds-vantar?!

fredrik sa...

SSU Stockholm har en knappmaskin. Kontakta dom.

Borde du inte meddela de personer du utmanar också? Eller utgår du från att vi går in här varje dag?

Peter Gustavsson sa...

Den här regeringen borde få alla som eventuellt trodde på Reinfeldts vackra ögon att inse vilka mörkermän det är som nu släppts in i maktens korridorer. Inklusive en och annan journalist. Svårt att vara naiv längre.

Jag tycker att partiet centralt borde göra sådana knappar. Eller SSU. Jag lobbar tills jag lyckats.

Och ja, jag tror att de jag utmanade läser min blogg med jämna mellanrum.

Alexander Sofroniou sa...

Hej Peter!

Om du kommer över en sådan knapp så får du gärna ta en extra till mig också.

fredrik sa...

Alltid är det någon annan som ska göra något. Bara sitta där med händerna utsträckta och vänta på att någon annan ska ta hand om saker. Vad är det för såsseinställning! ;-)

Jerry sa...

Jag tycker ni borde läsa det Lena Mellin skriver om den nya ministerlistan. Hon är åtminstone lite balanserad och ser inte bara spöken överallt.
http://www.aftonbladet.se/vss/val2006/story/0,2789,902069,00.html

Första färgade, de två första öppet homosexuella i en regering. Något som Persson och hans sosseregering aldrig orkade med...

Anders sa...

Angående "första färgade i regeringen" så är det väl en klassisk George W Bush-strategi? Ta med några individer från minoriteter i ledningen och kör sedan en politik som stenhårt missgynnar just dessa minoriteter som grupp...

Lena Mellin förresten, har vadslagningen om när hon får ett jobb på regeringskansliet börjat än? Jag ger det ett par månader, skulle se osnyggt ut annars.

fredrik sa...

"Lena Mellin förresten, har vadslagningen om när hon får ett jobb på regeringskansliet börjat än? Jag ger det ett par månader, skulle se osnyggt ut annars."

Nej, vadslagningsfirmorna är ju vinstdrivande företag. Det skulle vara att skänka bort pengarna.

Jerry sa...

Men Anders, den kommentaren är ganska tarvlig och berättar mer om dig än den verkliga kompetensen hos Nyamko Sabuni.

Lena Mellin är vad jag vet en balanserad och duktig journalist på vänsterkanten. Sådana växer inte på träd, vilket var anledningen till min första kommentar här.

Anonym sa...

Både Reinsvält och Huggtand nämnde orden valfrihet och mångfald ett flertal gånger idag. Och att denna valfrihet skall gynnas av andra driftsformer, dvs privata företag, och där kommersialismen skall tillfredsställas och höjas till skyarna genom pengsystem såsom skolpeng, vårdpeng och omsorgspeng. Och sen kan de med tjocka plånböcker spä på ytterligare med privata försäkringar och köra före i gräddfil efter gräddfil.
Fy fan för denna insolidaritet mot de som har det sämst ställt i samhället. De kommer att hamna på fattighusen och i soppköerna ganska snart!

Bengt Nilsson, röd gråsosse