torsdag, oktober 12, 2006

"Stegö Chilò ljuger grovt"

Nu träder Anders Carlgren fram - den journalist som i går hävdade att Cecilia Stegö Chilò sagt "jag skulle gärna bli åtalad för licensskolk" i sitt arbetsrum på Timbro. Tidningen Resumé har hela uttalandet.

Carlgren säger bland annat att Stegö Chilòs vägran att betala tv-licens var ett "medvetet ideologiskt beslut" och att "hennes uppfattning var ganska känd på tankesmedjan Timbro".

Det är lätt att hålla med Pelle Andersson i Aftonbladet:
Reinfeldt tyckte inte att folkpartiets dataintrång före valet var någon stor sak, och nu är han villig att ge kulturministern ”en andra chans”.

Signalen är tydlig. Lite olagligheter är helt okej. För vissa.

Andra ska däremot straffas hårdare. Till exempel ska det marginella bidragsfusket bland arbetslösa, invandrare och sjuka bekrigas med hårdare kontroller och högre straff.
Men Stegö Chilò kör på som en ångvält. Hon river upp en blocköverskridande överenskommelse om villkoren i public service och hon avgiftsbelägger museibesök.

Stegö Chilò är uppenbart placerad på sin position för att hon inte har några skrupler när det gäller att slakta kulturpolitiken. Hon är moderatregeringens hit man när pengarna ska skrapas ihop för att sänka förmögenhetsskatten och slopa fastighetsskatten. Uppdraget har just blivit mycket svårare.

5 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Göran (obs! ej Persson) sa...

Nu när det analoga nätet läggs ner, kan jag inte längre se varför vi öht skall ha TV-licensen kvar. Det absolut enklaste vore ju att omvandla SVT’s kanaler till betalkanaler, och nu kan vi helt plötsligt ta betalt på samma sätt som exempelvis Canal+. SVT är ju i praktiken en obligatorisk betalkanal. Samtidigt vrids utbudet om till att vara mer likt andra kanaler. Detta ger ju även SVT möjlighet att erbjuda delar av utbudet okodat, d.v.s. gratis.

Om vi inför ovan nämnda förslag, har helt plötsligt alla en möjlighet att välja själva vilka kanaler man vill se (kanske en hemsk tanke för vissa). En bonus med detta är ju också att det inte går att fuska. Det går inte att titta utan att ha betalt.

Det här betyder också att Radiotjänst inte längre behövs. Kostnadsbesparingen som detta ger kan köpa oss som betalar bättre TV.

Anonym sa...

hahaha

du ville inte kommentera anna sjödin tydligen. Visst kasta skit över m minsitrarna med rätta. Men då skall d oxå kasta skit på alla s ministrar: o di minne verkar vara kort. Men alla skandaler o mediastormar som drabbat s de senaste åren. Allt från Jan o Larrson till Ringholms telefoner och han skattefusk och hans regeringsplans åkturer till fotbolls matcher. Det skulle vara kul o se vad du skriver om en Moderat skulle ta planet för det ändamålet o med ditt minne blir det väl attack.

Men nu ser jag att anna sjödin inte tror på rättsstane längre. Bra då vet vi. Hoppas att Stegö o Borelius svarar på samma sätt.

Erik

Micke sa...

Men nu ser jag att anna sjödin inte tror på rättsstane längre. Bra då vet vi. Hoppas att Stegö o Borelius svarar på samma sätt.

Erik
----------------
Nja..som du mycket väl vet så har du och resten av nyliberalerna samt den allians av borgerliga partier som ni åker snålskjuts på istället för att själva driva er politik ägnat dom tre senaste åren att gräva dynga om vänstern medan ni förklarat hur oantastliga ni själva är.


Det var ju fint att ni levererade på en gång så vi fick helt och fullt klart för oss hur det är med det.


Lycka till.

Anonym sa...

Jag tycker det är bra för ssus ordförande att hon fått egna erfarenheter av hur det kan fungera i rätten.

Samhället skyddar vakter som uppenbart ljuger. När man läser vaktens beskrivning är det smått komiskt. Trots detta litar rätten mer på vakten och hans kompisar än Sjödin.Det är sjukt. Många människor har varit med om liknande upplevelser. Nu kan Sjödin och SSU bli viktiga på allvar när dom ser hur ruttet samhället kan fungera.

Det är mycket troligt kvällen gick till som Anna, hennes sällskap och oberoende vittnen beskriver det. Då har hon verkligen inget att skämmas för.

mvh, Anders Strömberg