De tio årstiderna - En diktsamling
Efter ett antal år av poesiskrivande för byrålådan tar jag nu steget till att publicera min första diktsamling. Så här presenteras boken: Solen smeker mitt sommarskinn till morgonkaffe på stilla stugaltan medan världen rasar samman i min smartphone. I landet mellan den femtifemte och den sextinionde breddgraden är naturens skiftningar ständigt närvarande. Där finns vårvinter, vår, försommar, högsommar, sensommar, finhöst, fulhöst, svartvinter och vitvinter. På senare år har landet strax söder om Norra Ishavet också fått smaka på subtropisk sommar. Väderlekens växlingar utgör versmåttet för lyrikverket "De tio årstiderna". Livets återkomst, blomning, vissnande och nedfrysning är ramen för en lågmäld poetisk vandring genom längtan, inställda uppror och den svåra konsten att leva tillsammans. Genom de trettio dikterna löper en reflektion om existensens förutsättningar i människans tidsålder – antropocen. -- Peter Gustavsson har en lång bakgrund inom folkbildning och arb...
Kommentarer
Folk behöver jobb, inte åtgärder
Jag sa rent ut sagt att jag mådde dåligt av detta och hoppade av, utan pengar eller jobb mådde jag bättre då jag kunde kontrollera mitt eget liv, tre månader skaffade jag ett jobb på egen hand.
Folk är bortskämda och behöver inte daddas med, tro på mäniskorna istället för att stå med pekpinne.
Det civila samhället har i flertalet länder på jorden, en väldig kraft. I Sverige har denna kraft närmast motarbetats under väldigt lång tid. Om borgarna har rätt kommer det civila samhället att kunna väckas ur sin påtvingade dvala och jobb kommer då att skapas. Om de har fel (och Reinfeldt rätt på den tid han påstod att svenskarna var ett folk i bidragsberoende) kommer ni att få rätt. Då kommer den borgerliga politiken bara att leda till ett ökat utanförskap och klyftor.
Själv tror jag på ett samhälle där människors nära relationer och personliga ansvarstagande blir viktigare än de varit i Sverige, och staten, med sin mer anonyma och politiserade makt krymper. Därför hoppas jag innerligt att det funkar. Förvisso ett experiment med nationen, men på ett behövligt område och i en acceptabel skala.
För övrigt väntar jag fortfarande med ditt intresse på ditt progam för hur välfärdssamhället kan användas för att montera ner kapitalismen...
------------------------
Aha...och vilken är skillnaden mellan plusjobb och "nystartsjobb"?
Komnmer ni att måla om fasaden på AMS i Solna?
lösningen på detta är dock inte en borgerlig regering och lågbetalda städjobb hos de rika. alternativet är andra arbetsmarknadsåtgärder som också genomförts under socialdemokratiskt styre, som en utbyggnad av högskolan, som satsningen på komvux, som kunskapslyftet för de som behövde ett mellanting mellan komvux och högskola, som komjobb där långtidsarbetslösa får utföra uppgifter som behöver göras i föreningar som inte har råd att betala för vad det skulle kosta, som friåret, som arbetstidsförkortning.
det stora problemet är att vissa är arbetslösa och andra sliter ut sig. och att samhället totalt sett är rikare nu än någonsin. vi behöver faktiskt inte lönearbeta lika mycket och vi har en längre arbetsvecka än de flesta andra jämförbara länder, som tex Tyskland och Frankrike.
för övrigt borde somliga arbetsgivare tvingas gå jobbgivarkurser (det skulle ge minst lika stor effekt som jobbsökarkurser).
"Folk" behöver schyssta, trygga jobb. Jobb om vilka de kan konkurrera med kunskap och inte med löner som moderaterna vill att man ska göra!
När det är brista på sådana schyssta jobb behövs det åtgärder för att hjälpa de människor som står utan; Det behövs a-kassa, fackföreningar etc... dvs. I stort sätt allt det som moderaterna vill skära i!
"Folk" behöver definitivt inte ett nytt låglöneprolitariat!
- - - - - - - - - - - - - - -
Nej den där retoriska figuren "folk behöver definitivt inte ett nytt låglöneproletariat" är ju hjärtevacker. Men den bortser ju dessvärre från att det är ju precis vad vi har fått som en följd av socialdemokratisk politik och ekonomins globalisering. Låglöneproletariatet kan sägas bestå både av våra inhemska bidrags (förlåt, försäkrings)tagare som hålls utanför arbetsmarknaden för att hålla löner och fömåner uppe för dem som är inne, och av utlandsboende låglönearbetare som förser oss "vanliga svenskar" med produkterna av sitt lågavlönade arbete.
Den här verkligheten försvinner ju inte för att man inte låtsas om den. Jag vet inte ännu om jag tror på den nya regeringens sätt att hantera frågan - vi får helt enkelt invänta resultaten. Men vi vet att (S)-varianten - Blunda och kör, under den tomt ekande parollen Alla ska med, ekade rätt ihåligt när den ställdes mot fackföreningsrörelsens särintressen och protektionism.
Kul att höra av dig igen. Vad gör du nuförtiden?
Vi hörs!
Peter