tisdag, augusti 29, 2006

Välkommen tillbaka, Lars Ohly!

Lars Ohly är en oerhört skicklig politiker. Hans engagemang går inte att ta miste på. Om han är i form - som i kväll i TV:s utfrågning - vinner han oerhört stor respekt genom sin kunskap och sin fasthet vid sina principer. Jag tror Lars Ohly är en partiledare som vinner i längden.

Vänsterpartiet förlorade egentligen årets val i september 2004. Uppdrag Granskning klädde av vänsterpartiet i allmänhet och Lars Ohly i synnerhet inpå bara skinnet. De borgerliga medierna har sedan låtit vänsterpartiet löpa ett näst intill oavbrutet gatlopp. Detta har gjort partiet irrelevant som politiskt alternativ för många människor, vilket skadat vänsterblocket i stort eftersom det gjort att besvikna socialdemokrater stannat på soffan i stället för att rösta på vänsterpartiet i stället.

Partikongressen i januari i år var positiv för vänsterpartiet genom att man lyckades samla styrkorna till en gemensam politik. Under våren såg partiet också en svag uppgång, som bröts under sommaren då "semestereffekten" i opinionsmätningarna stärkte de borgerliga partierna kraftigt. Nu visar v-ledaren sig inför svenska folket som han är när han inte står trängd mot en vägg lik en skadskjuten fågel - skarp, engagerad, med humor.

Vänsterpartiet kan mycket väl gå framåt i valrörelsens slutskede. Lars Ohly, välkommen tillbaka!

1 kommentar:

Hanna Löfqvist sa...

Japp, klockren var ordet. Till och med min mormor o morfar, som varit sossar sedan födseln, tyckte att han var kanon.