tisdag, augusti 29, 2006

Den nya fräscha ojämlikheten

Det vet väl varenda kotte egentligen att "arbetslinjen" betyder olika saker för män än för kvinnor. Männen ska tvingas in i låglönejobb genom att mista de försäkringar som gör att de slipper gå från hus och hem om de blir sjuka eller arbetslösa. Kvinnorna ska i stället jobba desto mer i hemmet genom det nya fräscha hemmafrubidraget.

För att försäkra att männen i de femton rikaste kommunerna slipper ta ansvar i hushållet finns det en lösning också om deras kvinnor vägrar det finfina erbjudandet att få en liten vårdnadsbidragspeng i fickan i stället för att betala en dyr borgerlig dagisräkning. Då får man hyra in andra kvinnor för städa hemma genom det helmoderna pigavdraget.

Med en press nedåt på kollektivavtalen och a-kassan ska får folket i de femton rikaste kommunerna riktigt billiga pigor helt utan att behöva fiffla med skatten. Med en slopad fastighetsskatt som pricken över i:t får de ytterligare lite slantar över. Så kan man äntligen bli riktigt rik i det här sosselandet!

Läs mer om alliansens nya fräscha ojämlikhetspolitik i Åtta år med Reinfeldt och klicka in på Allianscitat.se och läs vad de borgerliga partiledarna själva säger.

4 kommentarer:

umu sa...

För oss övriga väntar dock stora räntehöjningar vid en brogerlig valseger. Ett rent plånboksargument för att rösta (s) således.

umu sa...

Borgerlig valseger, that is, borgerlig...

LeoB sa...

Tänkte just skriva om detta, men jag tycker ditt inlägg är klart och bra. Kan man länka till det direkt på något sätt?

LeoB sa...

Äsch, nu ser jag. Länkarna till höger med namnet på inlägget funkar ju som perma-länkar.