tisdag, augusti 15, 2006

Ny bok avslöjar högeralliansen


I dag lanseras ”Åtta år med Reinfeldt” - en skakande skildring av vad som döljer sig bakom högerns retorik. Boken är den definitiva uppgörelsen med myten att skillnaderna är små i svensk politik.

- Vi skrev boken för att visa på hur högeralliansens förslag precisionsbombar de grundläggande delarna av den svenska modellen. Högerns strategi är att tona ner skillnaderna och dölja konsekvenserna, men den politik de föreslår leder till ett systemskifte, säger Stefan Carlén, facklig ekonom på Handels och en av författarna till boken.

Åtta år med Reinfeldt - Vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik är skriven av Christer Persson, planeringschef på Socialdepartementet, Stefan Carlén, facklig ekonom på Handelsanställdas förbund och Daniel Suhonen, studiesekreterare på ABF Stockholm. Boken innehåller en sammanhållen granskning av vilket samhälle högeralliansens politiska förslag leder till. Den visar också att den svenska modellen, trots många kvardröjande brister, måste utgöra grunden för en framgångsrik politik i en allt mer globaliserad värld.

Med fakta och analys visar författarna att högeralliansens politik är medvetet inriktad på att knäcka den svenska modellen. Kraftiga sänkningar i a-kassan, fördyrat fackligt medlemskap, privatiseringar och försämringar av socialförsäkringarna slår sönder det kitt av solidaritet som håller ihop samhället. Konsekvensen blir ökande klassklyftor, och ett mindre solidariskt samhälle.

- Ska den svenska modellen falla ska det vara med ärliga medel. Vi vill inte stå i ett helt annat samhälle om femton år och höra människor säga att de inget visste, att konsekvenserna av den borgerliga politiken var helt höljd i dunkel. Vi lägger fakta på bordet. Sedan är det upp till var och en att dra sina slutsatser, skriver författarna i sitt förord.

Läs mer om boken på Ordfronts hemsida.

1 kommentar:

Anonym sa...

Känns tryggt att veta alternativet till alliansen är det alltmer korrupta socialdemokratiska "arbetarpartiet" med en självgod godsägare som partiledare.

Det blir högre skatter, mer bidrag, mer byråkrati, kommunister i regeringen, mer av att inte leva som man lär (se exemplet Lövdén)osv. Känns tryggt...

Mvh

En som bygger landet