måndag, augusti 14, 2006

Folkpartiet hetsar mot reggaefestival

Jag var med på Uppsala Reggaefestival nu i helgen. Det var verkligen jättetrevligt - skönt reggaegung, härliga människor, underbar stämning. Jag är mycket nöjd med arrangemanget och stolt över att vår stad kan stå värd för något sådant - totalt sett var det 36 000 besökare. Utan att veta tror jag att Reggaefestivalen är det kulturarrangemang i Uppsala som lockar mest folk från många andra länder till vår stad.

Visst förekom det droger på reggaefestivalen. Arrangörerna var medvetna om drogproblemet, och samverkade med polisen för att stävja det. Polisen var aktiv och omhäntertog många drogpåverkade, och alla visiterades när man gick in på området. Polisens insatsledare menar att "Det var en lugn och städad festival med bra publik. Samarbetet med arrangörerna har varit förträffligt". Han menar även att man omhändertog fler i år på grund av en mer effektiv polisinsats. (UNT:s pappersupplaga)

Nu har en av folkpartiets ledamöter i justitieutskottet, Torkild Strandberg, bett Thomas Bodström att "stoppa knarkfesten" och menat reggaefestivalen. Uppenbarligen utan att ha varit på plats och utan att egentligen ha en aning säger Torkild Strandberg att "Man kan inte ordna fest utan att ansvara för vad som händer på den". Han menar även att "det borde vara en självklarhet att arrangörerna håller uppsikt över vad som sker på festivalen och vad människor tar med sig dit".

Folkpartiets uttalande är ett lågvattenmärke. I svepande anklagelser försöker partiet slå mot en fantastisk kulturaktivitet som kunnat genomföras tack vare hundratals frivilligas insatser, och förnekar det goda samarbetet mellan polis och arrangörer. Är det så folkpartiet kommer se på ungdomskultur om de får makten?

Ta en titt på bilder från festivalen här (klicka på Uppsala Reggaefestival) och läs läsarreaktioner på festivalen här. Läs folkpartiets pressmeddelande här.

By the way - I have been debating left policy in Sweden and the UK with Luke Akehurst here. Take a look, it's a quite interesting debate for anyone interested in New Labour and the Swedish Model.

4 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Folkparitet borde byta namn till Hårda partiet. De har blivt väldigt hårda både i tonläget och i retroriken.

Nu kämpar vi för en vänsterseger i september

Alexander Sofroniou sa...

Vad annat kan man förvänta sig av ett parti som tycker att det är helt OK att spela "invandrarkortet".

Raúl Urrutia sa...

ay ay ay folkpartiet...

Det här känns som ett utspel gjort för att än en gång svartmåla Sverige och få en billig poäng.

Man kan tycka att med alla de förslag som fp har kommit med angående buggning och allt annat så borde de se URF som ett lysande tillfälle att fånga in "kidsen".

Luke Akehurst sa...

I think you have been taken in by a right-wing spoofster pretending to be me.