fredag, augusti 18, 2006

Håll fast vid valstrategin - alla ska med!

SSU har lagt fram elva krav till socialdemokraternas valmanifest som presenteras i dag. Gemensamt är att kraven handlar om nya sociala satsningar, att fördela det växande välståndet rättvist.

Man ska inte tro för mycket på enskilda opinionsmätningar och dagens Temo ligger helt inom den statistiska felmarginalen. Men ett oerhört viktigt budskap till partistyrelsen inför att den sätter sig ner på dagens möte är att det aldrig har varit viktigare att hålla fast vid de fyra valfrågor som vi för länge sedan fastställt är de vi ska vinna:

- Rätten till arbete
- Kvalitet i välfärden
- Trygghet när livet förändras
- Minskade klyftor

Jag tror att det är helt nödvändigt med nya satsningar i valmanifestet - satsningar som sammanfattas i ett handlingsprogram för arbete åt alla. Som jag skrev i går så är fastighetsskatten en fråga som inte intresserar de centrala grupper socialdemokratin måste vinna om vi ska ha en chans till en valseger. En frysning av fastighetsskatten handlar INTE om minskade klyftor - eftersom fastighetsskatten är kraftigt omfördelande leder Nuders frysning faktiskt till ökade klyftor. Detta måste kompenseras och mer därtill i valmanifestet för att vi ska håla fast vid vad vi tidigare beslutat oss för att valrörelsen ska handla om.

Den borgerliga villavallan gör att media börjar granska alliansen mer rättvisande och ser igenom de blå dunsterna, men fastighetsskatten kan aldrig vara en valvinnare för socialdemokratin. Vi vinner val på att debattera rätten till arbete, vikten av sociala reformer, värnandet av den svenska modellen och vikten av att minska de sociala klyftorna. Det är dags för rejäla sociala reformer!

Läs om SSU:s krav här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj! Finns det en valstrategi!? Har man tänkt berätta om den för väljarkåren eller skall den fortsätta vara en strängt bevakad hemlighet? Är det någon som vet om det finns det någon idé inom socialdemokraterna att börja kommunicera med väljarna såhär en månad innan valet (och då menar jag inte dörrknackning)?

Hanna sa...

20 minuter kvar till valmanifestet presenteras...så trist att förhandsinfon tyder på att inflationsmålet går före full sysselsättn. dom kommer att loosa på det.