söndag, augusti 21, 2005

Skulle (s) ha accepterat dumpning av lönerna?

Godmorgon Världen i P1 hade just ett fenomenalt reportage om socialdemokratin och spritskatten. Nalin Pekgul redovisade sitt stöd till "Gör revolt"-linjen och en icke namngiven s-riksdagsman gör liknelsen med om EU hade tvingat igenom lönedumpning och hur partiet skulle ha agerat gentemot det. Göran Magnusson redovisade lydigt för argumenten för en skattesänkning men talade också om vikten av att återinföra införselkvoter. Går det att övertyga Magnusson om att ta striden till domstolen genom ensidigt återinförda införselkvoter? Klicka in här för att lyssna på reportaget, det är precis i början av andra timmen. Och Public Service ligger precis efter...

Måste också tipsa om Grabben med kniv. Han garnskar riksdagspartierna på ett otroligt kul sätt. Hittills har han kunnit med fp, mp, m, v och kd. Väntar bara på den utlovade s-garnskningen... Och så måste man ju klicka in på siten Fina citat från Kristdemokraterna också. Om inte annat för att bli lite mer övertygad om varför vi måste spöa den borgerliga maktalliansen.

Vill heller inte missunna läsarna debatten om Metros fenomenala felräkning på sin löpsedel i förrgår. Nina Unesi var först, sen har både Motallians, Roger och Humlan/Bloggarna.se (vet inte om den länken är en permalink eller ej, hoppas den leder rätt också i morgon) kommit med bra kommentarer. Kommer tidningarna fortsätta vanställa verkligheten på detta uppenbara sätt? Kommer vi kunna mobilisera en motoffensiv mot sådana missgrepp? Kommer Metro tvingas krypa till korset? Kan bloggarna avgöra valet?

1 kommentar:

Peter Björkman sa...

Bloggarna kan vara en tuva förstås. Mediamegafoner som förmedlar vidare bloggarnas "grävande" har på sistone velat ha "sosseskandaler" och aktivt letat efter dem.

Det krävs nog rätt stora bloggaravslöjanden för att vända mediepråmen. Eller?