onsdag, augusti 17, 2005

Kan vi bloggare stoppa spritskattesänkningen?

Många bloggare reagerar mot Perssons förslag om att slå sönder alkoholpolitiken - det förslag jag skrivit om här och här.

Anna Hedh är besviken på dem som vill sänka alkoholskatten. Lotta Gröning vill stoppa den fria införseln vid gränserna. Magnus Ljungqvist tycker att det är en märklig prioritering. Elin Lundgren vill ha hjälp att stoppa sänkningen. Petra Ornstein skriver om alkoholens roll för utslagningen och hemlösheten i Tyskland. Erik Wagner tycker att prövningarnas tid är här. Tony Johansson menar att ja-sidan 1994 bär ansvaret. Jenny Wennberg vill stänga gränserna.

Är det inte dags att vi går ihop och börjar sätta press på regeringen, s-riksdagsgruppen och samarbetspartierna? Några idéer om vad vi kan göra konkret?

5 kommentarer:

Peter Björkman sa...

Ja, nån humoristisk och slagkraftig aktion vid ett systembolag vore vettigt - en happening med mediatäckning.

Behöver inte vara i anslutning till ett Systembolag. En konkret grej som syns och har knorr och udd.

Vi får tänka vidare....

Elin sa...

Ja, kom igen nu alla! No billig sprit! Och tack för all hjälp Peter!

Klas Corbelius sa...

heja! jag ska genast skriva något på min blogg.

Martin sa...

Kanske en artikel signerad en rad olika politiker, samhällsdebattörer osv. som kräver att införselkvoterna genast ska sänkas. (Kristdemokratenra och SSU pläderar mig veterligen för det trots att det är i strid med EU) Jag tycker inte vi ska bry oss om vad Eu tycker och jag tycker inte vi ska följa deras regler även om de skulle få rätt i EU-domstol, tror inte de vill bli av med oss så de tar nog inte till hårda metoder. Hittar du på något kul så är jag på.

Peter Gustavsson sa...

Ja, när man läser ledarkommentarerna nu i veckan verkar det ju vara en väldigt allmän uppfattning i leden. Många är väldigt förbannade på vad man ser som ett sviket vallöfte i samband med EU-folkomröstningen. Definitivt en bra tanke. Någon som kan kasta ihop en artikel?