tisdag, augusti 23, 2005

Skattekverulanter i Uddevalla?

Det är svårt att veta om man ska skratta eller gråta när man läser Dagens Nyheters rapport om vänsterpartiet i Uddevalla. Motivet för att partiföreningen funderar över sin framtid inom partiet är, enligt föreningsordföranden Katarina Hansson:

- Man kan inte bara säga att allt ska ske skattevägen. Man måste kanske kunna se andra lösningar på hur man ska bedriva verksamheten. Vi som jobbar kommunpolitiskt i dag vet ju vilka svårigheter kommunerna har att hitta finansiering. Det får vi inte stöd för.
Hoppsan! Vänsterpartisterna i Uddevalla vill inte vara vänsterpartister för att...vänsterpartiet vill ha höga skatter! Samtidigt har jag svårt se stöd för denna åsikt i vänsterpartiet i Uddevallas kommunalpolitiska program, som väldigt mycket känns som ett "vanligt" vänsterpartiprogram.

Jag har skrivit en del tidigare om vänsterpartiets strider och dess rötter i det svåra 90-talet, det går att läsa här och här. Men dagens artikel visar tydligare än något tidigare att striderna inom v långtifrån bara handlar om att partiledaren kallar sig kommunist. Det är förståeligt att vänsterpartiets ledning har mycket att stå i...

1 kommentar:

Peter Björkman sa...

Jo. Det finns ofta en naiv tilltro till kapitalismen hos vänsterfolk. Många borgerliga politiker har en betydligt mera krass syn.