Skattekverulanter i Uddevalla?

Det är svårt att veta om man ska skratta eller gråta när man läser Dagens Nyheters rapport om vänsterpartiet i Uddevalla. Motivet för att partiföreningen funderar över sin framtid inom partiet är, enligt föreningsordföranden Katarina Hansson:

- Man kan inte bara säga att allt ska ske skattevägen. Man måste kanske kunna se andra lösningar på hur man ska bedriva verksamheten. Vi som jobbar kommunpolitiskt i dag vet ju vilka svårigheter kommunerna har att hitta finansiering. Det får vi inte stöd för.
Hoppsan! Vänsterpartisterna i Uddevalla vill inte vara vänsterpartister för att...vänsterpartiet vill ha höga skatter! Samtidigt har jag svårt se stöd för denna åsikt i vänsterpartiet i Uddevallas kommunalpolitiska program, som väldigt mycket känns som ett "vanligt" vänsterpartiprogram.

Jag har skrivit en del tidigare om vänsterpartiets strider och dess rötter i det svåra 90-talet, det går att läsa här och här. Men dagens artikel visar tydligare än något tidigare att striderna inom v långtifrån bara handlar om att partiledaren kallar sig kommunist. Det är förståeligt att vänsterpartiets ledning har mycket att stå i...

Kommentarer

Jo. Det finns ofta en naiv tilltro till kapitalismen hos vänsterfolk. Många borgerliga politiker har en betydligt mera krass syn.

Populära inlägg i den här bloggen

Ros och ris åt Socialistiskt Forum

Dags för en ärlighetsrevolution

Ett anspråksfullt förslag