söndag, maj 21, 2006

Jobben, jobben, jobben

Nu är Erik Laakso hemma från kandidatutbildningen jag skolkade från i helgen. Och Erik skriver klokt om vikten av en politik för arbete åt alla:
På partikongressen i höstas beslutades om ett enda huvudmål, arbete åt alla. Full sysselsättning är det enda acceptabla målet för en socialdemokratisk jobbpolitik, det får inte finnas en acceptans för en arbetslöshet på 4-5%, detta måste tydliggöras i ett socialdemokratiskt valmanifest. Den fixering vid målet om 4% bromsar utvecklingen och sätter hinder i vägen för traditionell socialdemokratisk reformpolitik där alla ska kunna gå till jobbet. Nu är det tid att återta initiativet i sysselsättningspolitiken.

Det räcker helt enkelt inte med att säga att "arbetslösheten är för hög". Har vi arbetslöshet är den för hög! Därför måste valmanifestet verkställa partikongressens beslut om full sysselsättning. Jag skrev om detta häromdagen, och Eriks text kan läsas här.

Vad tycker andra bloggare? Har vi rätt? Går det i så fall att, som nätrot, nå ända fram med detta budskap och i så fall hur?

2 kommentarer:

bigdavid sa...

Så sant som det är sagt! Full fokus bör vara på att skapa jobb just nu... Löser man det så löser den andra politiken sig självmant...
Fler som jobbar/"knegar", fler som pröjsar skatt, fler som bidrar, fler som känner engagemang. Mer pengar till solidaritet och till den svenska modellen.

Magnus Persson sa...

Visst har ni rätt i att jobben är den viktigaste frågan inför valet. Det är ingen större hemlighet att jobben, jobben och jobben kommer att vara våra ((c):s) viktigaste frågor inför valet. Däremot är det verkligen tråkigt att (s), förutom dig, inte direkt verkar ha förstått det.

Det vore spännande att höra sossarnas inställning i frågan också, tycker jag. Hur ska man göra för att förbättra sysselsättningen? Hittills har det varit väldigt tyst, på en del uttalanden verkar det nästan som om Göran anser att det inte finns någon arbetslöshet alls i Sverige...