torsdag, december 21, 2006

Kristen fundamentalist får makt över Uppsalas gymnasieskolor

Jag har skrivit om det förr - Livets Ord styr (kd) i Uppsala. Nu blir tidigare prefekten för Livets Ords "universitet" Torbjörn Aronsson förste vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. En tidigare kollega till Aronsson skräder inte orden.

Det kan inte vara kul att vara socialliberal folkpartist i Uppsala.

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Djupast sett är emellertid socialism inte enbart en ideologi. Dess väsende är djupast sett en andemakt"

Inte för att jag riktigt vet vad andemakt är, men är du säker på att han inte är broderskapare? Roligt på ett lite skrämmande sätt låter det trots allt.

Anonym sa...

Va, finns det någon undanstopppad socialliberal folkpartist kvar i någon vrå. Här i Uppsala? Menar du möjligtvis Harald Nordlund, som efter att han skrev en insändare i UNT i våras om avsaknanden av socialliberala ideer i folkpartiet tydligen blev förklarad "persona non grata" av ledningen och hamnade utanför partilistan till riksdagen!

Bengt Nilsson, rdö gråsosse

Anonym sa...

På Livets Ords universitet tror de att några konstnärer har orsaketa översvämningar i Arvika: http://www.varldenidag.se/?aid=5002

Klas Corbelius sa...

om du är kristen är andemakt inte så bra då de anses vara djävulens redskap för att locka oss i fördärvet.

mycket av hela begreppsaparaten kring andemakter och demoner bygger på någon slags personlig djävul/satan som jag själv anser är ett föråldrat och oerhört förenklat synsätt.

däremot är begreppet avgud mer relevant som kort och gott kan sägas vara konkurrent till gud eller med andra ord en annan uppsättning av värderingar om vad som är viktigt, tex hur vi ska vara mot varandra och vad som är tecken på ett framgångsrikt liv.

den främsta avguden i vår tid är mammon. läs gärna mer i min bok som finns att ladda ner gratis här: http://www.gudsrike.se/dokument/bok_hela_v7.pdf

för övrigt kan tilläggas att socialismen har väldigt liknande värderingar som kristen tro enligt profeterna, evangelierna och ganska många efterföljare.

Stig-Björn Ljunggren sa...

Aronsson är inte så farlig. Honom har jag träffat några gånger. Han tror på Gud och är en beläst karl. Kul att prata med.
Du är inte så farlig heller, Gustavsson, fast du tror på socialismen och är en beläst karl....och kul att prat amed.
Jag tycker att det är bra att det finns lite mångfald i politiken...

Peter Gustavsson sa...

Apropå mångfald brukar jag ibland kasta ur mig att vi har två LO i Uppsala. Men Landsorganisationen är fortfarande störst.

Mångfalden är också väldigt stor inom kyrkorna i Uppsala. Jag vågar nog säga att vår stad både rymmer några av de mest progressiva inom kyrkligheten och de mest reaktionära.