tisdag, december 12, 2006

Uppsala ska bli Sveriges bästa sommarstad

Vi var tio unga socialdemokrater som i valrörelsen presenterade våra planer för att göra Uppsala till Sveriges bästa sommarstad. Vi har nu lagt vår motion i kommunfullmäktige. Uppsalatidningen skriver om detta på löpet och i en stort uppslagen artikel i det senaste numret - se här (OBS! Stor pdf-fil).

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ledsen att jag skriver kommentar till detta inlägg fast det inte handlar om Uppsala. Tänkte bara fråga dig om du är bedrövad nu? Jag syftar på beskedet att varken Carin Jämtin eller Margot Wallström ställer upp. För då blir det Mona Sahlin som tar över och henne hatar väl du? Jag menar efterssom du ansåg Margot W vara för höger lär du anse att Mona S är äckelhöger, eller?

Peter Gustavsson sa...

Hej Anonomymous!

Med all respekt så tror jag att du har lite svårt att läsa innantill. Jag citerar därför mig själv från härom dagen:

"Jag är inte fullständigt övertygad vare sig om att vara absolut för eller absolut mot någon kandidat, helt enkelt för att jag inte vet vart kandidaterna står. Denna obefintliga diskussion riskerar bli ett allvarligt bekymmer när partiledardiskussionen nu går över i händerna på partidistrikt och valberedning."

Ulrika sa...

Men du vet mycket väl om var kandidaterna står, du har varit engagerad i SAP länge vad jag förstått. Varför kan du inte skilja dig från andra politiker och vara ärlig för en gångs skull. Du anser Sahlin vara för höger, sant? Du gillar Jämtin för hon anses vara en vänsterkandidat, sant?

Peter Gustavsson sa...

Mitt ärliga svar är att jag inte vet. Jag vet att Sahlin tillhörde partiets högerfalang för tio år sen, men hon och partiet har förändrats mycket sedan dess. Jag har intrycket av att Sahlin radikaliserats liksom partiet i övrigt och är inte säkert på att man kan dra de där knivskarpa gränserna. Jag vet inte heller var Jämtin står, annat än att jag gillar henne i utrikespolitiken.

Och det är just precis därför jag efterfrågar en helt annan debatt i partiledarfrågan än den eviga debatten om vem som kandiderar och inte. Jag vill veta vilka som ställer upp och vad de tycker, för att kunna ta ställning utifrån annat än bara magkänsla. Och jag tror inte att jag är ensam om det.

Anonym sa...

Schysst motion om att Uppsala ska bli en grym sommarstad! Och rätt rolig bild, men enligt den ser det ut att vara rätt kallt på somrarna i Uppsala... ;-)