fredag, december 22, 2006

Rösta på Hägglund, få Ekman på köpet

Kd:s kommunalråd i Uppsala Gustav von Essen svarar i dag på gårdagens kritik mot att en kristen fundamentalist blivit förste vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Jag vet inte riktigt hur von Essen tänkte när han plitade ihop sitt svar, men jag tror att det är få som blir lugnade av texten:
Jag är för egen del troende katolik och delar min kyrkas uppfattning vad gäller familjefrågor, abort, stamcellsforskning och andra frågor som rör människans oförytterliga värde. Jag är vidare med i Ja till livets styrelse. Denna organisation bedriver framgångsrik och seriös informationsverksamhet om dessa svåra frågor.

4 kommentarer:

Anna sa...

Lokalerna för "Ja till livet" ligger ett stenkast från Livets Ord högkvarter i en Uppsalaförort och grundades av församlingsmedlemmen Mikael Oscarsson som nu är riksdagsledamot (kd). Det vore svårt för Gustav von Essen att förneka Livets Ord-kopplingen, den är allt för uppenbar för det. Frågan är bara när väljarna ska börja få upp ögonen för problemet.

Anonym sa...

Hej! Bara som en liten illustration kan jag ju berätta för dig att jag var med på en av Ja till Livets demonstrationer i Uppsala för ett antal år sedan. En av huvudtalarna var Ulf Ekman. Han jämförde i sitt tal kvinnors livmodrar med gaskammarna i nazisternas koncentrationsläger.
Ja till Livet har en tydlig koppling till Livets Ord. Men man måste vara medveten om att de av taktiska skäl försöker låtsas som att den kopplingen inte finns. På samma sätt döljer de sitt inflytande över organisationen Ny Generation som verkar på skolor i Sverige och över tidningen Världen idag. En tidning som först hette Magazinet och var ett medlemsorgan för Livets Ord. Den döptes om och fortsatte med samme chefredaktör och samma utskickslista bara det att medlemmarna fick betala för den, men nu kallades den allmänkristen... Kolla gärna min blogg: http://kornhall.blogspot.com/ och läs vad Världen idag preseterar är orsaken till översvämningarna i Sverige!

Anonym sa...

Kom ihåg utmaningen.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.