torsdag, november 02, 2006

Snökaos

Kom inte hem igår - fick sova på en soffa i natt. Alla tåg från Stockholm till Uppsala var inställda kvällen igen, och på E4:an gick bussarna med en snitthastighet på 1 kilometer i timmen. Kaos är bara förnamnet.

Jag tog det med ro, satt och skrev på ett café och tog en öl med en kompis som inte heller kom hem. Men många hade en mycket värre situation, som skulle hem till familjer eller kanske rentav fastnade på tåg, i bussar och i bilar. Ansamlingen av bilar på Kungsgatan i Stockholm var som i rusningstid vid elvatiden på kvällen, och centralstationen var belamrad av människor som inte kom någonstans eftersom hela kollektivtrafiken med undantag av tunnelbanan och vissa pendeltåg var utslagen.

Aftonbladet startar i dag en ny kampanj om klimathotet. Jag har just skrivit på att jag ger mitt löfte att till att minska min belastning på klimatet, och att jag kräver att politiker och företag tar krafttag.

3 kommentarer:

fredrik sa...

Fyra timmar för att ta sig hem! Jag skyller på borgarna. ;-)

Marta Axner sa...

Sedan länge finns ett mer omfattande (och kanske krävande) löfte som Svenska Naturskyddsföreningen har. Det finns i olika versioner och har även används av bl a Svenska kyrkan. På sidan finns omfattande information och tips: http://skarv.snf.se/klimatloftet/index.html

anna hellström sa...

Hm, jag blev också kvar i huvudstaden. Det blev en öl och lite renskav med lingon på Kungsholmen, fick åtminstone slagga i en säng. Gör ett nytt försök ikväll.