söndag, november 12, 2006

Elektrisk stämning i partiföreningen

Jag har precis gått runt och satt upp affischer från Kvarngärdets socialdemokratiska förening i trappuppgångarna. Så här står det på affischerna:
Åtta år med Reinfeldt?

Sverige har en ny regering.

Hur påverkas vanligt folk när a-kassan blir dyrare och sämre och våra gemensamma tillgångar privatiseras? Hur kan vi organisera motståndet och hur ska vi förhindra åtta år med Fredrik Reinfeldt som statsminister?

Välkommen att diskutera!

När? Onsdag 15 november kl. 19.00
Var? Trattsalen på Trattgatan, södra Kvarngärdet (ingång genom tvättstugan)
Hur? Dyk bara upp! Fri entré och fika!

Mer info? Maila s_forening @ yahoo.se eller ring vår expedition på 65 66 40.

ALLA VARMT VÄLKOMNA!
Som jag skrev tidigare hade vi ett helt fantastiskt s-föreningsmöte i tisdags med en närmast elektrisk stämning. Begreppet "elektrisk stämning" lånar jag för övrigt från Kjell Eriksson som jag pratade med i telefon dagen efter och som beskrev Ordfront Uppsalas möte med Elsie Johansson i Missionskyrkan samma kväll med dessa ord.

Vårt partimöte höll på i mer än tre timmar och ingen gick därifrån - alla var oerhört engagerade i att nu jävlar ska stoppa systemskiftet och ta revansch i nästa val. Kvarngärdets s-förening har nu en styrelse på åtta personer och leds av undertecknad som ordförande och den alldeles nyblivna partimedlemmen Sara Khodarahmi som mycket kompetent vice ordförande och tillika studieorganisatör.

Vi båda kandiderar också till partikongressen i mars där det bland annat ska väljas ny partiledare. Vår förening satte upp ett antal kriterier för detta val:

1. Det ska vara en kvinna
2. Vi behöver ett generationsskifte på partiledarposten
3. Partiet bör ha en vice ordförande
4. Den nya partiledaren ska ha gedigen erfarenhet, gärna ha varit statsråd, gärna sitta i riksdagen

Kvarngärdets s-förening förordar två personer som ny partiledare – i första hand Carin Jämtin och i andra hand Ulrika Messing. Båda är de oerhört kompetenta och bra kommunikatörer av partiets budskap. Jag lär återkomma till detta ämne framöver.

Noterar att Marta Axner skrivit ett referat från Tagedagen så jag lägger ner tanken att skriva ihop något. Kan bara kort konstatera att Kristina Persdotters anförande var bäst, vilket knappast förvånar någon som träffat denna briljanta företrädare för socialdemokraterna på Uppsala studentkår.

3 kommentarer:

fredrik sa...

Jag är också nominerad till partikongressen. Det ska väl inte vara något problem att bli vald i den lilla valkretsen Stockholm? Annars är det intressant att det verkar finnas en sådan samsyn om vad som ska krävas av det nya ledarskapet. Både min s-förening och "min" arbetarekommun har liknande formuleringar som Kvarngärdet s-förening.

Anonym sa...

Bra att ni pushar för Carin Jämtin!
Blir hon vald går jag åter igen in i partiet!
Bengt Nilsson, röd gråsosse, Järlåsa

Klas Corbelius sa...

var tillfrågad om att bli nominerad, men det känns ganska meningslöst i norrköping, vilket de två som till slut blev s-föreningens kandidater också kände. det blir antagligen samma gamla vanliga kommunalråd eller riksdagsledamöter...

för övrigt undrar jag om inte Mona Sahlin kommer att föras fram som en stark kandidat. personligen brukar jag dock i regel stödja den kandidat som inte blir vald så jag ska nog inte gå ut offentligt med var jag står...