tisdag, november 28, 2006

Borgarna har landat

Det senaste numret av Ordfront magasin är späckat med spännande artiklar - läs mer här.

Min artikel i tidningen handlar om hur socialdemokraterna förlorade valet. Den ligger uppe på nätet - läs här.

Är du inte redan medlem - gå med i dag!

4 kommentarer:

Klas Corbelius sa...

som Ordfront-läsare kan jag varmt rekomendera Peters artikel som är en bra historieskrivning i kortfattad version. Det är också bästa sossen som vinner valet, vilket är ett intressant fenomen värd en egen artikel.

Jag känner också igen mig i beskrivningen av det omöjliga att säga att Sverige är på rätt väg ute i förorten, som i mitt fall Hageby där bara ca hälften av den arbetsföra befolkningen har ett jobb att gå till. Vi gjorde inte heller det och gick fram från 61,5 till 63 procent.

Då det är kommunens största bostadsområde var det också en av grundpelarna för att s-v-mp nu också styr Norrköping den kommande mandatperioden.

Kerstin sa...

Är förstås medlem i Ordfront sedan ett antal år och har läst din artikel Peter, den är bra.

LOekonomen sa...

Bra artikel Peter. Men jag skulle vilja påstå att du är lite feg... Det går inte att komma ifrån det faktum att folk var så fruktansvärt trötta på Göran Perssons attityd och den stab han byggt upp (eller snarare monterat ned) att ett stort antal av partibytarna gjorde det i ren protest, inget annat. Speciellt kvinnor.
När vi sagt detta må vi vaske varen mund med sulfa....

Peter Gustavsson sa...

Kamrat LO-ekonom: Jag tycker inte att det är fegt att försöka slå ett slag för de materiella orsakerna bakom att mys-Persson blev buffel-Persson igenom i folks ögon.

Men visst, nog var folk dödligt trötta på Persson och Nuders bunker. Jag tror att det är den känslan som är grunden till den förändringens vind som just nu tycks föra Carin Jämtin till partiledarposten.