tisdag, november 21, 2006

Fortsatt mobilisering mot Reinfeldts a-kassa

Upplåter bloggplats åt lite marknadsföring för aktiviteter jag själv varit med om att initiera, även om jag tyvärr kommer att ha svårt att delta själv. Manifestationer i Uppsala mot Reinfeldt-försämringarna i a-kassan:

Vi hade ett bra protestmöte mot försämringarna av a-kassan i fredags. Trots kort varsel, att det var en sen eftermiddag och att det regnade rejält under tiden, så blev det ett mycket lyckat arrangemang med god uppslutning. Vi var över 100 personer från LO-förbunden och socialdemokraterna som var på plats. Gott humör och en rejäl kämpaglöd bidrog till att vi väckte uppmärksamhet på stan. Ca 800 flygblad delades ut, TV4 Uppland var på plats, liksom UNT. Loa Mothata från Kommunalvar presentatör och appeller hölls av Thomas Östros från socialdemokraterna, samt Lisa Björck, Transport och Tomas Andersson, Handels. Läs mer här.

Nu fortsätter vi med aktiviteterna under de tre kommande fredagarna innan den stora finalen - Manifestationen på Mynttorget i Stockholm den 14/12. LO-distriktet kommer att ordna med bussar dit, så det är bara att anmäla sig till LO-distriktet. Bussarna kommer att avgå från Uppsala kl 09.30, men det planeras även bussar från Enköping och Tierp.

MANIFESTATIONER DE KOMMANDE VECKORNA
Fredag 24/11
Fredag 1/12
Fredag 8/12

Vi samlas på expeditionen, Bredgränd 14, kl 15.15 vid vardera tillfälle och hjälps gemensamt åt att ta ut de grejer som behövs. Manifestationerna genomförs sedan på Stora Torget kl 16-17. Det behövs folk som är med och hjälper till att bära ut saker, dela ut flygblad och hålla appeller. Vi hoppas få med representanter från fler LO-förbund som protesterar mot försämringarna av A-kassan, även genom att hålla appeller. Sprid informationen vidare till så många som möjligt.

Här finns länken till den namninsamling på nätet som nu samlat ca 50 000 underskrifter i protest mot försämringarna. Har du inte redan skrivit på - gör det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Jag läste din artikel i senaste nr av Ordfront med stort intresse.
Bra att du tog bladet ifrån mun, och talade i klartext, varför vi gjorde ett så dåligt val.


Mvh
Rustan Rydman (s)
Stockholm