tisdag, april 24, 2007

Dags för rödgrön allians

Mona har visst gjort vad jag hoppades hon skulle göra - träffat vänster- och miljöpartiet. Nu funderar hon på vilka samarbetsformer vi ska ha.

Jag höll i november ett anförande om rödgrön alliansett seminarium där också Aron Etzler och Zaida Catalán medverkade. Det finns en del tankar där om hur man praktiskt skulle kunna gå till väga - tror faktiskt partiledningen skulle kunna få ut en del av att läsa det- klicka in här. Och andra också, såklart. Den som vill diskutera det hela kan komma till det öppna mötet med Kvarngärdets s-förening om rödgrön allians den 12 juni klockan 19, lokalen är Trattsalen.

I föredraget har jag bland annat har jag ett förslag till formel för den EU-fråga som tycks bekymra Mona: "Jag tror man kan komma överens om att säga ja till fortsatt EU-medlemskap men nej till ökad överstatlighet."

4 kommentarer:

Stefan sa...

Nej!

När jag läser sådant här så är jag glad att jag har lämnat partiet. Det finns ingen anledning att göra om borgarnas misstag och bilda en regering med inbyggda slitningar och intressekonflikter.

Anonym sa...

Ett bra sätt att slippa slitningar och intressekonflikter är ju att låta en enda person bestämma. Då får man en stark och stabil regering. Som i Kina ungefär.

Stefan sa...

Ibland funderar jag på om det inte skulle vara vettigt att införa val i två steg. De två största partierna får gå till en andra valomgång för att där skaffa sig majoritet.

Just nu skulle det innebära att M och S blir dessa två men jag tror att de mindre partierna har större chans att få fler röster om systemet ändras. Man blir "trogen" sitt parti och slutar tänka i block.

Jonas Ryberg sa...

Jag är mest imponerad av att ha en S-förening som diskuterar sådanna här frågan, här uppe verkar tyvärr inte våra föreningar kunna sträcka sig längre än att prata om bygg&miljö-planen =(

Anonym:

Är ju inte för inte det är en folkrepublik :D