fredag, april 27, 2007

Linnéfirande für alle

Mellan 20 och 27 maj kommer hela Uppsala vara i festskrud med blomsterprakt och en mängd evenemang. De gamla Linnéstigarna har markerats upp och hedrats med offentlig konst. Allra mest fest blir det på själva födelsedagen den 23 maj - ta den dagen ledigt om du kan! Jag kommer att inviga Linné Gala Event på Vaksala Torg den 24 maj [OBS! Ej 23 maj som tidigare meddelat] - kom gärna och lyssna. Och självfallet kommer mitt tal och lite reflexioner från dagen i övrigt att återges här på bloggen.

Programmet för jubileumsveckan lades i huvudsak upp under den rödgröna majoriteten och det märks. Kommunens insatser handlar om ekologi, mångfald och aktiviteter riktade till barn och ungdom. En Linnéstig genom Gränby kommer att invigas, som handlar om kvinnliga botaniker i kretsen kring Linné och om Linnés döttrar. En 1700-talsmarknad kommer att äga rum på S:t Eriks torg där man själv ska få testa på att göra 1700-talsföremål och där man ska få se hur vanligt folk levde under 1700-talet.

I höstas planterade mer än 30 000 barn lökar i Carolinabacken som nu slagit ut i all sin prakt. En blomsterparad med förskolebarn kommer att tåga genom staden. Kunskapsmarknaden på Vaksala Torg (öster om järnvägen) handlar om naturens mångfald, skönhet och sårbarhet. För högstadie- och gymnasieungdomar arrangerar kommunen Kärleken spirar på Trädgårdsgatan - ett underbart sätt att koppla firandet av den gamle Uppsalaprofessorn med sex och samlevnad. Ordet "växtsex" har lanserats för evenemanget.

Kom till Uppsala 20-27 maj!

3 kommentarer:

Lolitha sa...

hej peter! =)

minns du mig?! ssuare från sörmland. vi gick en hel del kurser ihop.

Osman sa...

Det ”socialdemokratiska” turkiska partiet Cumhuriyet Halk Partisi uppmanar den turkiska militären att genomföra en statskupp mot den demokratiskt valda AKP regeringen i Turkiet.
Jag uppmanar den svenska socialdemokratin att bestämt fördöma den turkiska militärens hot om en statskupp, samt arbetar aktivt för att utesluta Cumhuriyet Halk Partisi ur socialistinternationalen.

Osman

Anonym sa...

Roligt att du skriver om nästa veckas Linnéfirande. Är det verkligen 24 du ska tala? Jag tänkte bara att premiären är den 22?

hälningar från en linnefierad kulturstrateg

/Fia