torsdag, april 19, 2007

Rösta s för rätten till utbildning!

Högskoleverkets Studentspegel visar på att rätten till utbildning också handlar om en rätt till lärarstöd och undervisning. Se här hur socialdemokratiska studenter kämpat för rätten till minst tio timmars undervisningstid per vecka.

Årets val har redan börjat - för första gången sker valet i huvudsak på internet. Socialdemokraterna sitter i regeringsställning och begär förtroende för återval.

Jag talar naturligtvis om årets val till Uppsala studentkår, som du kan läsa mer om här. Du kan rösta fram till den 26 april.

S-studenter vill nu fortsätta arbeta för att fler ska få rätt till praktik, att fler ska ha en arbetslivsanknuten utbildning, att kvaliteten på utbildningen ska vara hög och att alla ska få minst tio timmars undervisning i veckan, att kvinnor och män ska ha samma villkor och att det ska gå att överleva ekonomiskt som student. Läs mer om vad s-studenter vill göra för att skapa ett jämlikt universitet och ett rättvist samhälle här.

Alla medlemmar i Uppsala studentkår har rösträtt, och det tar uppskattningsvis en minut att klicka in på hemsidan och rösta. Rösta idag!

Inga kommentarer: