Antikvänster eller moderat socialist?

Jag har äran att presentera ett politiktest skräddarsytt för mig. Det är s-studenters tidning Libertas och redaktionsmedlemmen Katrine Kielos som gjort ett "Vilket Studentförbundet-typ är du?"-test.

Katrine är i USA, men källor nära Unga S-kvinnor Rebella menar att jag stått som förlaga för kategorin "antikvänster" som gillar arbetarrörelsesånger, löntagarfonder, Göran Greider och Rudolf Meidner och ogillar "myten om inflationen", EMU, SSU-kongressen 1999, GSHF och självständiga riksbanker. Myten om det förlorade paradiset är grundbulten i det politiska engagemanget och man gråter sig till sömns med Erlanders dagböcker varje kväll.

Kan dock notera att också Fredrik känt sig träffad av testet. Han har för övrigt beskrivit hur Katrines blogg - som uppstod och sen försvann likt en tropisk orkan - skulle kunna förväntas se ut.

Sist jag gjorde ett sånt här test, hamnade jag väldigt nära Jimmy Carter ideologiskt och betecknades som en moderat socialist. Inte utan att man känner sig lite schizofren.

Har för mig att min källa själv misstänkte sig vara förlaga för kategorin "martyrfeminist". Men är det någon som vet vem som är förlaga för kategorin "mediekåt"? Eller "proffsmyglare"?

Kommentarer

hanna sa…
jadå jag vet det med, men jag tänker inte säga nåt, för du kan ju verkligen inte hålla tyst ;)
bigdavid sa…
Antingen är det en form av tråkigt skämt eller så är det indirekt terror, typ. Vill inte veta var jag själv hamnar... Har gått under titeln "kommunist" den senaste veckan,, det får duga :)

Undra vad "någon" tycker?
fredrik sa…
Rent formellt vill jag påpeka att jag blev utsedd till "antikvänster". Och jag tror att jag kan sätta namn på de flesta kategoriernas förlagor. Fast det vore ju elakt.
Det är definitivt INTE Hanna som är förlaga för martyrfeministen. Om jag någon gång skulle göra en kategori ungefär: "cool, tuff, idealistisk, smart, intellektuellt hederlig (latte?)vänster" skulle jag kunna använda Hanna men annars inte.

Undrar vad jag själv är egentligen. Kanske en blandning mellan martyrfeminist (fast med bra pojkvän) och mediekåt (med det springsteenfanatiska draget fast utan planer på politisk självbiografi)...
Marta Axner sa…
Jag är iallafall LÄTT en kårmupp. Med vissa martyrfeministiska drag. Och om jag blir för insyltad i politiksvängen skulle jag även kunna utveckla vissa mediekåta drag, tror jag...
hanna sa…
puss på dig också katti
fredrik sa…
En studentförbundstyp som saknas är Europanationalisten. De som förhåller sig till EU som 1800-talsnationalister gjorde till nationen. Dom som gärna talar om europatanken, det europeiska projektet, den europeiska kulturen, den europeiska civilisationen och alltid är för saker som kan kopplas till EU, oavsett vad det handlar om. Det är egentligen den mest fascinerande (och mest utpräglade) förbundstypen. Men de är nog lite på tillbakagång de senaste åren.

Finns det förresten någon förlaga för martyrfeministen? Det är den enda jag inte kan sätta ett namn och ansikte på. Att jag tillhör antikvänstern är väl bara att acceptera (men Peter lär vara den främsta inspirationskällan), även om jag aldrig har låst in medlemmar i GSHF på toaletten (fast tanken har nog slagit mig på någon kongress någon gång).
hanna sa…
jag håller med fredrik. EU-nationalisten som inte har idéer eller visioner om nåt, men som får något vått i blicken vid när de tänker sig ett fett betalt byråkratjobb i bryssel - de hade funnits med om jag hade gjort testet. jag tror personligen att martyrfeministen är ett antal olika egenskaer som i mer eller mindre grad finns hos ett antal flickor i studentförbundet och som får mindre plats än de borde och gör mer skitjobb. men liksom flera av kategorierna r det nog få som passar in helt... (eller?)
Nils sa…
Äsch. Den mediekåte har till och med jag känt igen trots att jag bara varit med i förbundet ett år. Jag tycker personligen att jag har lite svårt för att placera in mig i något av facken. Jag var vänsterpartist i tio år innan jag gick med i Partiet, men blev ganska omgående definierad som högersosse. Jag gillar EU, småföretag och omfattande offentliga satsningar, marknadsregleringar och solidaritet med tredje världen. Jag är förmodligen tysk ;).

Populära inlägg i den här bloggen

Ros och ris åt Socialistiskt Forum

Dags för en ärlighetsrevolution

Ett anspråksfullt förslag