tisdag, november 06, 2007

De nya moderaterna struntar i lagarna

Statsministern har en mycket human och positiv människosyn - när det gäller sina egna partikamrater. Se dagens Expressen.

Samtidigt får vi läsa att familjen Cederskiöld, majoriteten av de moderata statssekreterarna med flera fuskar bort 65 miljarder kronor årligen genom svartjobb - lustigt nog ungefär samma summa som de nu sänkt skatten med och samma summa som det skulle kosta att anställa 200 000 fler i offentlig sektor.

De nya moderaterna - bratsen som vuxit upp under nyrikedomens 80- och 90-tal - anser uppenbarligen inte att lagarna gäller för dem själva. Det kanske funkar bete sig som svin i mexitegelvillornas Täby och på Stureplan, men ska man styra ett land faller man som ett korthus med en sådan attityd.

Den senaste veckan har visat att vårt land numera är i händerna på brottslingar. De talar vitt och brett om lag och ordning - men själva struntar de fullständigt i samma lagar.

Om jag satt i riksdagen skulle jag föreslå en rejäl höjning av straffen för skattebrott. Så vi kan driva in de där pengarna som de rika undanhåller från statskassan genom sin brottsliga verksamhet. Ska bli spännande att höra hur moderaterna skulle försöka argumentera mot ett sådant förslag.

Inga kommentarer: