torsdag, juni 07, 2007

Är det bara jag ...

... som tycker att det intressanta i det här fallet inte är huruvida Jens Henriksson är rätt man för jobbet (det är jag helt säker på att han är) utan att den person som var Pär Nuders närmaste man faktiskt är gudfar till Anders Borgs dotter?

6 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Det är inte heller bara du som missar det faktum att mannen i fråga är sosse också. Så gnäll gärna mer på honom för att han accepterar uppdraget på de premisserna.

Anonym sa...

Borg säger i artikeln att de blev kompisar när de pluggade ihop. Eftersom Borg läste 1998 - 2002 i Stockholm måste de ha blivit kompisar då. Då var Borg på riksbanken och inte moderat politiker och rimligen var det då Henriksson blev gudfader.

Peter Gustavsson sa...

Jag missar inte alls det faktum att Jens Henriksson är sosse och jag har som sagt inga synpunkter alls på utnämningen. Mina tankar går någon helt annan stans när jag läser artikeln - betydelsen av personliga nätverk inom politiken. Vi är många som rent teoretiskt inser att det privata är politiskt men ändå går bet på att förstå de personliga relationer som formar så mycket av politiken. Det är det jag funderar på när jag läser artikeln - det kan ju som sagt knappast kallas för en skandal att regeringen utser en sosse till en hög befattning.

Daniel sa...

Utnämningen av Henriksson är ungefär lika litet en skandal som det faktum att Fredrik Reinfeldt har utsett ministrar från sitt eget parti som han, hör och häpna, känner!

Skämt åsido - det är naturligtvis för mycket begärt att en blaska av Expressens "kaliber" skulle granska det faktum att högerregeringens skandalkvot redan med råge är fylld. Jag tänker Carl Bildts förehavanden, de grundlagsvidriga utförsäljningarna, glappen i A-kassan med mera.

Kerstin sa...

Peter:
Jaha, och varför är du säker på att han är rätt man för posten? Att ha varit Nuders närmaste man förefaller mig inte vara mer meriterande i det här sammanhanget än att han var Borgs unges gudfader. Bådadera verkar snarare graverande, i mitt tycke.

Katarina sa...

Nej, det är inte bara du. Jag också funderar på det...