onsdag, maj 23, 2007

Endast det bästa är gott nog åt folket

Linnéfirandet pågår för fullt över hela staden. Barnens blomsterparad fyllde gatorna, kunskapsmarknaden pågår och gröna mattan är utrullad.

Som jag beskrivit tidigare handlar insatserna från kommunens kulturnämnd om de stora arrangemangen som är till för hela Uppsalas befolkning. Förmiddagens ceremoni i Domkyrkan och kvällens bankett på Slottet är genomförs av universitetet och riktar sig till ett fåtal utvalda.

Det som är allra mest fantastiskt i allt detta tycker jag är hur vacker staden är. Uppsala har tagit fram sin allra bästa sida, med blommor överallt. Gågatan är prunkande vacker, stationen ser ut som en spansk järnvägsstation med alla palmer och all annan grönska, Stadsträdgården ser ut som Holland med alla tusentals tulpaner.

Om vi kan ha det så här fint nu, varför skulle vi inte kunna smycka vår stad också till vardags? Jag tycker, som bekant, att endast det bästa är gott nog åt folket. Det är rätt att använda medborgarnas gemensamma resurser till sådant som gör livet bättre för oss alla - däribland att göra vårt offentliga rum vackert och behagligt att vara i. Det är socialdemokrati.

Inga kommentarer: