fredag, maj 11, 2007

Brown ohotad - men vem blir vice?

Äntligen har det hänt - sänket Tony Blair är borta och Labour får en chans att ta strid med ett Tory-parti som återfötts i bästa Reinfeldt-stil under den nye ledaren David Cameron. Men trots att alla som har någon insyn i Labour vet att frågan handlar om ifall Gordon Brown får 70, 80 eller 90 procent av rösterna, framställer svenska media det som att det är där striden står.

Den intressanta striden de kommande veckorna handlar om vem som efterträder vice partiledaren John Prescott. Det kommer att vara en viktig signal på Labours färdriktning de kommande åren. De olika kandidaterna har redan kampanjat i mer än ett halvår. Som jag tidigare meddelat står mitt hopp till Jon Cruddas.

2 kommentarer:

fredrik sa...

Det ska bli intressant att se om sjukdomsinsikten har ökat i Labour efter valet och om det i sin tur är till Cruddas fördel?

Mikael Åhman sa...

Jo, om Labour tänker på valet i Skottland, och att SNP rimligen får anses stå till vänster om Labour så borde det välja vänstrast möjliga kandidat...

Men så länge Labour tänker agera USA-imperialismens hjälpreda lär de knappast kunna välja nåon till PS som står till vänster om Blair.

Jag är således pessimist om Labours framtid. Och om den engelska arbetarklassens framtid. Övrig britiskt - skottar, nordirländare etc - får nog frigöra sig för att komma någonstans...