torsdag, mars 06, 2008

När våldet kryper närmare

Ibland kryper det fruktansvärda mycket närmare. Jag har i kväll insett att Tubay Mavi, den 26-åriga kvinna och Uppsalabo som mördats av sin make, är systern till en bekant och partikamrat till mig. Hon bodde inte långt ifrån där jag bor.

Snart är det den internationella kvinnodagen 8 mars. Dessvärre tvingas vi konstatera att mäns våld mot kvinnor ständigt är aktuellt, att kvinnor dör i Uppsala idag på grund av mäns våld.

Tubay har dock ännu inte lagts i jorden och familjens fokus ligger på att ge henne en värdig begravning. Men det kommer att bli en manifestation framöver, jag återkommer med information när jag vet mer.

Denna blogg, som drivs av en av Tubays anhöriga, berättar mer om det fruktansvärda som hänt.

4 kommentarer:

KurdishFlower sa...

Hej,

ville tack för att du har länkat till min blogg..

Mvh

Peter Gustavsson sa...

Det var väl det allra minsta jag kunde göra. Jag ska göra vad jag kan för att sprida infot om demonstrationen när det är bestämt.

Varma hälsningar,
Peter

Edvin sa...

Mycket bra att du tar upp ämnet. Heder till dig.
Låt oss ta strid för kvinnors ökade makt på bekostnad av mäns strukturella övrordning. Varje fack- och partimöte kan direkt eller indirekt användas i det syftet.
Jag vill också skänka en tanke till hon som tvingades lämna livet samt hennes anhöriga och vänner.

KurdishFlower sa...

Peter -
Den 8:e Mars kommer S-kvinnorna att anordna en demonstration mot kvinnovåldet i Uppsala. Där det ska hållas tal och en tyst minut för vår kära syster Tubay Mavi.

Plats:
Samling i Slottsbacken kl 12:30, avmarsch kl 13:00 och därefter möte på Stora Torget.