tisdag, mars 18, 2008

Folkbildning - The American Way

Titta på detta tal om rasism och politik som Barack Obama höll idag i Philadelphia - det är värt varenda sekund. Det är folkbildning the American Way. Obama utmanar oss alla genom att våga beskriva samhället precis så komplext som det är.

Så här kan politik också bedrivas. Inte som ett cyniskt kalkylerande, utan som ett resonerande med väljarna. Man kan välja att ta väljarna på allvar, att höja nivån i stället för att sänka den.

Det är det här som är den nya politiken för ett modernt samhälle. Titta på det här, Mona och 68an. Så här engagerar man människor, så här tar man väljarna på allvar.

3 kommentarer:

Jakob Strasser sa...

Håller helt med om att talet är värt att se. Läser just nu Obamas bok Audacity of Hope. I boken tar han gång på gång upp hur omöjligt det är att förenkla svåra frågor till ja eller nej eller antingen eller. Särskilt så som Bush gjort de senaste 7 åren.

Havsglimten sa...

Just det...lyssna på folkviljan. Det behövs nya ansikten här också det gamla gänget har gjort sitt.Vi är inget högerparti och det ska märkas i praktiken.

David A. sa...

För de svenskar med vänstersympatier som hämningslöst och okritiskt köper mediabilden av Barack Obama kan jag bara rekommendera denna ljuvliga satir från den Demokratiska vänsterbloggen My Direct Democracy (MyDD).