lördag, januari 06, 2007

Verkligheten överträffar dikten

Det är uppenbart att jag haft för mycket att göra under hösten, när jag inte sett de sista avsnitten av Kina-TV förrän nu. Det är tragiskt att Faktum och därmed också Kina-TV lagts ned, men som Natanael Karlsson skriver i sitt tack-och-adjö-meddelande har Moderaternas pressavdelning överträffat den satiriska fiktionen. Faktums programledare frågar sig hur Sveriges bästa arbetare ska ha tid att äta lunch, även om den blir med arbetsmarknadsminister Toto Littorin.

Nya Kina-TV var om möjligt ännu bättre än det gamla. Avsnitten ligger fortfarande ute på nätet, här. Det sista avsnittet är helt prizeless. Det konstateras att Lars Adaktusson fått plusjobb på oberoende regeringsorganet TV8 och att detta bevisar att också privatkanaler kan visa Fri Television. Och rapporter tillkännages om att det endast återstår 300 000 arbetslösa, som ska stimuleras att ta arbete genom att tvingas bära märken på kläderna. Arbetslösa, förtidspensionärer och sjukskrivna ska känna ett fostrande självförakt när andra medborgare spottar hänsynslöst på dem. Likaså ska alla som nyttjat det skändliga friåret brännmärkas.

Men när det gäller träffsäker parodi är det svårt att slå den här bloggen. Är fortfarande inte säker på om det är satir eller allvar. Hur som helst är det helt otroligt.

1 kommentar:

Peter Björkman sa...

Det som gör DPRK-skämten så roliga är ju att det är så där överdrivet i verkligheten också... Hyllningarna skall vara extravaganta och pompösa! (Uppblåsta kanske någon kontarevolutionär "US-puppet" skulle säga...)

Hoops, redan inne och skämtar märker jag.