måndag, april 28, 2008

Plakatverkstad och förlorade år

Dagens Upsala Nya Tidning innehåller en stor och fin artikel från LO och socialdemokraternas plakatverkstad inför första maj. Årets demonstration kommer bli nånting speciellt - förstamajkommittén under ledning av Lisa Björck har jobbat på riktigt bra med förberedelserna. Du hittar information om tåget här. På LO Uppsalas blogg hittar du mer information om den omfattande mobilisering som pågått under mars och april i år.

I dagens UNT finns också en debattartikel inför dagens kommunfullmäktige där bokslutet för 2007 ska behandlas. Erik Pelling, Hilde Klasson, Ulrik Wärnsberg och jag skriver bland annat att:
Med ett socialdemokratiskt styre hade de goda tiderna kunnat användas till att minska långtidsarbetslösheten, öka personaltätheten i förskolan och satsa på kollektivtrafiken. Nu går 2007 i stället till historien som de förlorade chansernas år för Uppsala.

2 kommentarer:

Mattias Sjölund sa...

Ni glömde tillväxten i listan på saker ni skulle gjort! Misstag eller medvetet?

Peter Gustavsson sa...

Hej Mattias!

Uppsala kommun hade en mycket god tillväxt under 2007. Problemet är att den borgerliga majoriteten inte tagit till vara de goda tiderna för att förbättra för Uppsalaborna, bland annat genom att bryta långtidsarbetslöshet och utanförskap, minska barngrupperna i förskolan och förbättra kollektivtrafiken.