torsdag, april 03, 2008

Fan ta EG-domstolen!

Den tyska delstaten Niedersachsen tyckte att de som byggde åt dem skulle ha rimligt betalt. Men det fick de inte. EG-domstolen beslutade idag att staten Niedersachsen utförde diskriminering när den krävde att de polska byggnadsarbetarna skulle ha lika bra betalt som tyska byggnadsarbetare (!)

Byggnads ordförande Hans Tilly är orolig för arbetstagarnas trygghet:
Det man säger i domstolen är att företagens fria rörlighet går före arbetstagarnas trygghet, säger han till TT.

- Det är absolut felprioriterat. Och det tror jag inte att någon hade en tanke på, att det skulle kunna gå åt det här hållet, när man pratat om fördelarna med EU; att man ska ut på en lönekonkurrens på den europeiska arbetsmarknaden, tillägger han.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men kära du har du inte begripit detta förrän n u ?! Jag är uppriktigt ledsen över att du och så många andra varit så naiva.

Det är dessutom sossarna som dragit in oss i denna skiten! Vilket svek!Partiet har förlorat sin trovärdighet och kommer att spricka inom en 10-år period!

A.A

Daniel sa...

A.A.!

Om du hade läst Peters blogg litet mer noggrant hade du enkelt kunnat se att han "begripit" det mesta sedan mycket länge.

Edvin, SAP och SSU i Malmö sa...

Nu är det på sin plats att Helena Markstedt, Lena Hallengren och andra hostar upp BRA argument för EU. Med bra menas både intellektuellt trovärdiga och hederliga samt progressiva (i meningn ej borgerliga).

varsågod: the floor is yours, federalists!

Anonym sa...

På sikt blir ju problemet om EU fortsätter att hindra fackföreningarnas möjligheter till att agera, fortsätter det försvårar det ju även för oss att föra en socialdemokratisk politik. Detta öppnar också tydligt för lönedumpning.

Kerstin sa...

Anonym:
Nu var det ju förstås inte så enkelt som att det var "socialdemokraterna som drog in oss" i EU.

Inför omröstningen satt Ingvar Karlsson och Calle Bildt sida vid sidan i TV-rutan och försäkrade oss unisont om att det i stort sett inte var vi som gick med i EU (EG som det hette då), utan EU som gick med i Sverige, och de lurade, i total gemenskap, tillräckligt många socialdemokrater för att man skulle få någon procent över de 50 för medlemsskapet.

Det var alltså i oskön allians som högern och de borgerliga, tillsammans med sossarna, lurade in oss i EU, och förstås med falska förespeglingar. Mot var endast miljöpartiet och vänsterpartiet, och nu har miljöpartiet sällat sig till EU-förespråkarna också.

Jo Stein Moen sa...

Helt enig. Det er helt tragisk denne måten politikken i EU er blitt overført fra nasjonalstatene til Brussel - og fra politikerne til juristene. En dobbel avmakt. Og jeg må si for min egen del som norsk Sosialdemokrat at jeg syntes det var tråkig at Søren Wibe forlater Socialdemokraterna - og enda mer tråkig å se hvordan han opplever EU-saken i Sverige. Fordi jeg tror han har helt rett. Jeg hadde og har stor respekt for Wibe og ønsker ham alt godt!