tisdag, april 22, 2008

Demokrati, strejk och valseger

Uppsala arbetarekommun beslutade igår efter omröstning att säga ja till mina, Lisa Björck och Erik Pellings förslag till ändringar i förslaget till hur vi utser våra kandidater. Representantskapet ansåg att det var rimligt att valberedningen bereder förslaget, inte är medbeslutande. Många röster i partiets medlemsomröstning ska alltså också fortsättningsvis vara grunden för att kunna sitta och representera oss i kommunfullmäktige. En seger för demokratin!

Sjuksköterskorna strejkar. Självklart ska vi socialdemokrater stödja strejken. Håkan A Bengtsson skriver om att Florence Nightinggale fått nog och skriver att den offentliga sektorns resurser måste växa. Couldn't agree more. Ska vi sänka skatten eller ska vi se till att ha bra arbetsvillkor för välfärdsarbetarna?

Valresultatet till Uppsala studentkår är nu klart. S-studenter fick ett mandat till. Gratulerar!

1 kommentar:

Edvin, SAP och SSU i Malmö sa...

Visst ska vi stödja sjuksköterskornas strejk. Vi borde använda frågan i debatten som ett slagträ för starkt progressiva skatter.
Om de bara är kommunalskatt som ska finansiera löneökningarna blir det ju inte mer jämlikt då många som kommer vara med och betala tjänar betydligt mindre än sjuksköterskorna.
Men SJÄLVKLART ska de ha hela den löneökning de kräver oavsett skattesystem.

Bra också att ni får igenom bra saker i Uppsala arbetarekommun. Efter att ha varit slugger i Möllevångens s-förening i varierande utsträckning i två år har ordföranden nu givit med sig och blivit markant mindre auktoritär.
Tänk vad trevliga åstiker röda patriarker kan ha när de visa den sidan.
Till er som bekämpar dessa personer ute i lokala föreningar och arbetarekommuner har jag ett tips. Tänk och gör som IRA:
Ready for peace, prepared for war