torsdag, januari 03, 2008

På Bommersvik och tänker på Iowa

Jag utbildar framtidens socialdemokratiska ledare på Bommersvik. Det är minst sagt en heltidssysselsättning. Men jag hinner titta lite på vad som händer i Iowa också.

Ni som inte redan snappat att John Edwards är the thing - titta på hans jämlikhetsprogram (som på klassiskt amerikanskt manér kallas ett program för medelklassen, men läs vad som står i texten i stället för att förläsa er på rubriken). Se också vad Per Wirtén skriver i Dagens Arena idag. Jag noterar också att läsarna av den stora vänsterbloggen Daily Kos - vars stöd spelade en stor roll för Howard Deans kampanj för fyra år sedan - visar stort stöd för Edwards när de röstar om vilket kandidat de stödjer.

Jag håller tummarna i natt. Tills dess diskuterar vi jämlikhet, förtryck och strukturer för fulla muggar här i idéernas vapensmedja Bommersvik.

3 kommentarer:

Jakob Strasser sa...

Edwards har enligt många källor tagit en vänstersväng sedan 04. Hoppas bara det håller i sig om han vinner primärvalet.

Personligen tycker jag mest om Dodd, därefter är det ungefär lika mellan Edwards och Clinton.

fredrik sa...

Edwards är tydligare nu än han var för fyra år sedan. Men grundtemat var liknande. Men mycket har förändrats sedan 2004. Som en amerikansk kamrat skrev:

"If someone had told me two years ago that the Democratic Presidential field would be dominated by a young and brilliant black man, a skillful and talented woman and a Southern white man who is running on what amounts to a social democratic platform, I would have assumed they were stoned."

Dessutom. Hur j-a sugen blir man inte på att få delta i det Demokratiska partiets caucus i Iowa. Demokrati av närmast Rousseausk eller fornnodisk typ. Samlas med dina grannar för att dryfta ting och välja ledare. Underbart.

Klas Corbelius sa...

Jag har skrivet en analys om valet i USA och den förändring som skett bland inte minst de demokratiska kandidaterna, läs den här.