S måste sluta krypa för EU

Sådärja, nu är min och Anna Hedhs artikel om det nya EU-fördraget inne på Svenska Dagbladets Brännpunkt. Vad tycker ni? Låt debatten börja!

Nu startar dessutom omprövningen av utbildningspolitiken. Läs mer här.

Kommentarer

Johanna Falk sa…
Är betyg i sexan och tidigare nationella prov verkligen en omprövning. Jag blir ledsen.

/Johanna
Ulf Bjereld sa…
Det var en alldeles utmärkt artikel! Särskilt insikten att krypandet för EU bidrar till EU:s svaga ställning i svensk opinion är viktigt att ta med sig i rådslagsarbetet.
Anonym sa…
Hej

Debattinlägget är bra, nästan lite "i framkant" småaggresivt. Men som sagt väldigt bra.

Under senare år har det börjat att förekomma allt fler debattinlägg från politikerkåren, som i själva verket underkänner EU. Och visst finns det anledning att ifrågasätta vad som händer inom EU. Men tyvärr följer oftast ingen fortsättning på alla de kritiska inläggen. Orkar politikerna inte driva frågan vidare eller stoppas de av partiapparaten?

Men som sagt, bra att någon vågar tala klartext i detta EU-mörker. Det behövs!


Tomas Larsson
Birkastan, Stockholm
Anonym sa…
Hej!

Det är intressant det där med undantagen. Jag trodde att det efter Danmarks undantag, som blev hårt kritiserat ("unionen à-la-carte"), definitivt var stopp för fler undantag.
Jag var tvungen att kolla upp kronologin, men även Danmark och Storbritannien har faktiskt accepterat "l'acquis communautaire", dvs unionen/gemenskapen som den var när de gick med. Skillnaden med Sverige är väl kanske att Danmark och Storbritannien kan hävda att det var gemenskapen de gick med i när det begav sig och inte unionen, och med det argumentet kanske Danmark lyckades med att få igenom ändringar för att kunna gå med, och även Storbritannien har väl kunnat ha en särställning av samma historiska orsaker - medan Sverige accepterat själva unionen som den var när vi gick med, och konstitutionen är bara en vidareutveckling av en och samma institution.

Jag tror att det kan bli svårt för ett land som aldrig haft undantag att förhandla fram sådana nu, men det är klart värt ett försök. Bara man inte hoppas för mycket så man blir besviken.
Anonym sa…
En alldeles utmärkt artikel, synd bara att folk inte tar frågan på större allvar.
Daniel sa…
De kan kalla det vad de vill, men EU-grundlagen skall vi ha folkomröstning om!

Populära inlägg i den här bloggen

Ros och ris åt Socialistiskt Forum

Dags för en ärlighetsrevolution

Ett anspråksfullt förslag