måndag, juli 09, 2007

Föga hopp för högeralliansen

Oj, oj, oj. Hur sjutton kunde de vinna?

Det var vad jag tänkte när jag lyssnade på Almedalsveckans enda arrangemang med den borgerliga alliansen - ett seminarium med de fyra borgerliga ungdomsförbundsordföranden.

De satt och pratade om att alliansen måste sluta använda socialdemokratisk retorik och måste börja "driva idéer". Dessa "idéers" innehåll beskrevs ganska bra av LUF:s Frida Johansson Metso som inledde sitt avslutningsanförande med att säga ordet "kloning". För de tre ungdomsförbundsordförandena till höger om henne hade då redovisat sina "idéer", som var att sänka skatterna för de rika (KDU:s Ella Bohlin), att försvaga facket (MUF:s Niklas Wykman) och att införa marknadshyror (CUF:s Magnus Andersson).

När de unga borgarna får tänka själva, fria från PR-konsulterna, så är tankarna mörkt, mörkt blå. Som Stig-Björn Ljunggren sade så får de nog välja sig ett nytt folk om de ska ha någon chans att få igenom det där.

Vi socialdemokrater förlorade valet 2006 på att moderaterna framstod som bättre sossar än vi. Nu har medborgarna sett att det var ett PR-trick, och ångrar sig. Då sitter de nyliberala ungdomsförbunden och ylar i takt om att de vill ha mer högerpolitik. Jag skrattar hela vägen till valbåset.

Inga kommentarer: