måndag, juli 16, 2007

Islamofobi i sommar-Sverige

Efter mitt senaste inlägg blev det en rätt livlig kommentarsdebatt med ganska läskiga undertoner. Vi får bland annat läsa att islamister "multiplicerar" sig fortast - ja, det står faktiskt så!

Tony Johansson (s) har redan skrivit det mesta som finns att skriva i den här frågan i den hårda debatten mellan Skånska Dagbladets centerpartistiska och socialdemokratiska ledarsidor. Här kan du hitta vidare till de första tre inläggen. Tonys andra inlägg hittar jag inte, men Lars J Erikssons svar finns här och Tonys avslutande inlägg hittar du här. Mycket läsvärt!

1 kommentar:

Tobias Struck sa...

Peter. Ja, fy vad "läskigt". Har du lyssnat på Brigitte Gabriels berättelse om sin barndom i Libanon? Kolla klippen på youtube. Hon använder det engelska ordet "multiply" om muslimers stora familjer och konsekvensen av att det kristet dominerade Linbanon tog emot så många palestinska flyktingar från 1946 och framåt. 1969 startade islamister heligt krig mot de kristna i Libanon och mot Israel, med stöd i den muslimska befolkningen, som hade vuxit fortare än de kristnas. Skyll gärna på fanatikerna. Men det finns alltid ett betydande antal får som följer. Om de är svarta eller vita, det kvittar för mig. Jag är inte rasist. Jag undrar bara vad det är för ideal som de leds av. Det skall visserligen finnas en frihet att ha olika slags ideal, men varför utmana ödet och ha en så stor anhöriginvandring från den muslimska världen (större än flyktinginvandringen)? Det skapar segregerade kulturenklaver, som hämmar flyktingens assimilation till majoritetens språk samt grundläggande värderingar och bidrar till ökat utanförskap, vari konflikter, stress och kriminalitet ökar. Detta är fakta. Hyscha och spela äcklad så du storknar. Jag har inget med "läskiga" ideologier att göra. Och om du så mycket som försöker att få det till det, så lovar jag att jag skall granska dig i sömmarna som ingen har gjort förr. Ta mig på orden. Den bästa orden.