Fortsätt till huvudinnehåll

Sverigedemokraterna valfuskar!

Alexander Sofroniou uppmärksammar mig i en kommentar på förra inlägget på Expressenartikeln om högerextremisternas valfusk i Ungt Val:
I april i år tipsades unga sverigedemokrater på ett internt nätforum om hur de med hjälp av falska personnummer kunde registrera flera konton på Lunarstorm. I forumet konstateras också att dessa falska konton kan användas för att sprida propaganda.

En sverigedemokrat som Expressen talat med bekräftar:
- Jag hade konton och fick därför rösta flera gånger. Jag använde mig av olika datorer, olika hotmailadresser och röstade vid olika tider.
- Tanken var att om partiet blir väldigt stort nu så blir också uppmärksamheten stor. Och då vinner vi ännu fler sympatier inför valet i höst.
Aftonbladets dumstrut blir längre och längre. Läs Expressen här.

Uppdatering: Statsvetarprofessorn Leif Lewin ser Sverigedemokraternas valfusk som ett hot mot demokratin och Anders Jonsson pekar på att Sverigedemokraterna backar i de senaste opinionsmätningarna. Läs de övriga artiklarna om detta i Expressen här och här.

Kommentarer

Anonym sa…
Man kan ju välja att tro på oseriös kvällstidningsjournalistik eller så kan man resonera lite på egen hand.

Vi har varit i kontakt med Ungt Vals säkerhetsansvarige Lovisa Lindmark som dementerar alla påståenden som valfusk samt meddelar att hon ringt och skällt ut Expressens Niklas Svensson.

Resultatet var föga förvånande. I den undersökning som för någon vecka sedan gjordes på landers niondeklassare så blev även då sverigedemokraterna landets tredje största parti med andelen 12 % av de som uppgav något parti. I partiets egna SIFO-mätning som publiceras idag på wwww.sverigedemokraterna.net så får sverigedemokraterna även där högt stöd av landets ungdomar och då specefikt unga män. Totalt var det 7 procent som enligt SIFO kan tänka sig att rösta på partiet.

Populära inlägg i den här bloggen

Ros och ris åt Socialistiskt Forum

Dags för en ärlighetsrevolution

Ett anspråksfullt förslag