söndag, december 26, 2010

Blogglyftet

Mark Twain anses ha sagt att "ryktet om min död är betydligt överdrivet". Och att döma av den kommentar jag fick här på bloggen för ett antal timmar sedan - att det är "ledsamt att du tystnat" - så känns det frestande att citera honom.

Jag känner mig inte särskilt tyst. Sedan mars i år har jag varit politisk redaktör för min hemstads nya rödgröna tidning UppsalaDemokraten, där jag löpande kommenterat det politiska skeendet och även skapat en arena för andra att göra detsamma. Mitt bloggande har vandrat in på tidningssidorna, kan man säga.

Men det är inte min enda ursäkt för att inte blogga. För vid sidan av mitt halvtidsjobb på UppsalaDemokraten - där jag varit involverad i att bygga upp en tidning från scratch med allt vad det kräver - har jag även jobbat halvtid för Arbetarnas Bildningsförbund centralt, suttit i kommunfullmäktige, varit vice ordförande i Uppsala kommuns kulturnämnd och kassör för Socialdemokraterna i Uppsala. Och så en valrörelse på det...

Men nu finns det faktiskt en anledning för mig att använda bloggen lite mer aktivt igen. ETC:s gamla hemsida - där UppsalaDemokraten publicerades under sina första nio månader - har nu pensionerats och ersatts med en lite piggare modell. Men det innebär också att mina tidigare artiklar blir lite mer svåråtkomliga, så jag har påbörjat ett nytt litet projekt så här i juldagslugnet.

Som du kan se har min egen blogg nu fått en välbehövlig uppfräschning. Jag kommer också fortsättningsvis att publicera mina texter i UppsalaDemokraten, men det nya är att mina egna texter så småningom kommer att parallellpubliceras här på bloggen. Jag börjar redan idag med ledaren i tidningens premiärnummer den 5 mars 2010.

För övrigt så är UppsalaDemokraten också en tidning i stort behov av ditt stöd. Här kan du läsa om hur ett retroaktivt beslut från Presstödsnämnden hotar vår utgivning. Du som vill ha en allsidig nyhetsbevakning där alla röster kommer till tals, och du som tycker att rödgröna röster inte bara ska komma till tals på nätet utan också i tryckta tidningar som läses av fler - teckna en prenumeration idag. Du kan prenumerera själv, men du får också ge bort upp till fem prenumerationer. En 12 nummers provprenumeration kostar 100 kr, en halvårsprenumeration kostar 250 kr och en helårsprenumeration kostar 470 kr. Värva / ge bort genom att mejla önskad prenumeration, namn och adress till forlag@etc.se. Skriv ”UppsalaDemokraten” i ämnesraden.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Kul att se inlägg från dig igen.
Me dessvärre, jag kommer nog inte att prenumerera på den där tidningen. Bor liksom ganska långt från Uppsala och prenumererar istället på enda lokaltidningen hr, den moderata Borså Tidning.

Som faktiskt inte är såååå tokig trots partifärg, osedvanligt snygg vad gäller invandrarfrågor, och jag kan ju ideologin så jag låter mig inte luras :-).

Peter Gustavsson sa...

Jag förstår, även om min erfarenhet av att nu ha jobbat ett tag med att bygga upp en tidning är hur mycket av en världsuppfattning som påverkas av tidningarna man läser. Mycket mer än man tror - det handlar inte bara om att inte låta sig luras utan om att få inspiration av andra, se att man inte är ensam, få nya argument och så vidare.

Gott slut, Kerstin!